Ek Gıda Reddi ve Ağzını Kapatmama
91 görüntüleme

Büşra B. ..
6 Eylül 2025 07:51
7 ayı geçtik. 6. Ayda hazır olduğu için başladık her yemeğe ardılma ağzını açma her şeyi ağzına götürme desteksiz oturma yutma eylemleri tamamdı ve yemeklerle ilgiliydi fakat süreci pek sağlıklı mı yönetemedik naptık şu an bişey uzatınca ne olursa olsun ağzını sımsıkı kapatıyor. Oyunlarla vermeye çalışıyoruz kanmıyo ağzı hep taş gibi kapalı. Eline veriyoruz bişeyler ağzına götürüyor ama oyun olarak yapıyo diş kaşımak için falan. Çocuğa annem baktığı için istiyo ki o da hemen yesin o yüzden biraz baskı yapıyor olabilir ama şu sorun var son zamanlarda ağzına kandırıp bşşey verince yarım saat ağzını açık tutuyo. Hafif öğürtü oluyo yutkunmuyo bide gerçekten belki 10 dk öyle kalıyo çocuk. Suyla yutturmaya çalışıyoruz artık yada ağzındakini çıkarttırmaya çalışıyoruz böyle bişey yaşayan var mı
Ö
Öznur Ç.
6 Eylül 2025 08:35
Yumurta da aynı şeyi yapıyor benimde o yüzden yumurtayı başka şeylerle vermeye çalışıyorum hala deneme aşamasındayım sevdirmek için 😅 ama bizimle akşam sofrada oturunca hoşuna gidiyor siz yerken bakarken yedirmeye çalışsanız zorlamadan yapın bence daha çok geri teper yemek istemez diye düşünüyorum
H
Hülya A. ..
6 Eylül 2025 09:47
Şu an çok küçük bebeğiniz teklif edin ama istemiyorsa ısrarcı olmayın tamamen tiksinir. Şu an doymasi için verilmiyor zaten ek gıda. Mama ya da anne sütüyle karnını doyurur zaten. Önüne koyun bırakın oyun da oynasa bir süre sonra yer.
E
Ecoz
6 Eylül 2025 19:28
Aynı durumdayım. Sizin yazdıklarınızı okuyunca yalnız olmadığımı hissettim, siz de öyle hissedin diye yorum yazıyorum. Yoğurt yiyor sadece, bazen onu da yemiyor. Her gün belki bunu yer bu sefer diyerek yemeğini hazırlıyorum ama yok, yine yemiyor. Gülerken bile ağzı kapalı gülüyor mama sandalyesinde. Ek gıda motivasyonum kalmadı desem yeridir, çok zorlanıyorum. Zorlamıyorum ama çok üzülüyorum. Sevmesini de beklemiyorum sadece tadına baksın bari diyorum ama o da yok. Ağzına katı gıda gelince huylanıyor, yutmuyor, bekliyor, ne yapacağımı bilemiyorum.