Ek Gıda Reddi

94 görüntüleme
M

Merve Ö.

17 Eylül 2025 05:38
Bebeğim 1 yaş bir aylık hiç birşey yediremiyorum bir sürü tarif deniyorum hepsini atıyo ağzından 8100 kilo ne yapacağımı bilmiyorum hocam bir öneriniz var mı
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

17 Eylül 2025 07:30
Merhaba bulunduğunuz yaş itibari ile ilgi alanının dağılıp  keşfetmenin öne çıktığı bir dönemdesiniz. Bebeğiniz artık yavaş yavaş sizin yediğiniz yiyecekleri yiyebilir. Onunla beraber sofraya oturup beraber yemek yemek onun sizi taklit etmesine sebep olur. Yemek yedirirken onun önüne de bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde tabak hazırlayıp kendinin yemeye çalışması ve o sırada sizin yedirmenizde ilgisini yemeye arttıracaktır.  öğünler harici vereceğiniz kuruyemiş meyve aburcubur gibi yiyecekler ana öğünü reddetmesine sebep olur. İleride daha katı besin reddine sebep olmamak için 30 dakikanın üzerinde yemek yemesi için uğraşmayın. Bir sonraki öğüne kadar beklemelisiniz.
S

Sinem A.

17 Eylül 2025 08:45
Merhabalar fatma Hocam 15 aylık bebeğin kahvaltıda 7 tane zeytin yemesi çok mu sindirim sorunlarına yol açar gibi söylemler duydum nekadar doğru tuzsuz olarak satın almıştım zeytini
M

Merve Ö.

17 Eylül 2025 09:01
Teşekkür ederim hocam peki bulunduğu ay neticesinde bir gelişim geriliği var mı
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

17 Eylül 2025 12:37
Merhaba; diğer besinleri de dengeli bir şekilde yiyorsa gözlemlediğinizde bir sindirim problemi görmüyorsanız yiyebilir. Bir öneri olarak haftada iki üç gün daha azıyla dengeleyebilirsiniz
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

17 Eylül 2025 12:39
Doğum haftasından, doğum kilosundan itibaren geçirdiği tüm süreci ele almak gerekir. Detaylı bilgi doktorunuzda mevcuttur. Doktorunuzun değerlendirmesi doğrudur
M

Merve Ö.

17 Eylül 2025 12:40
Çok teşekkür ederim hocam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir