Ek Gıda Reddi

214 görüntüleme
S

Seda K.

8 Temmuz 2025 14:30
Bebegim 7.5 aylık 7 kilo ek gıdaya baslarken cok hevesliydi ama şimdi reddediyor ağzını kapatıp açmıyor önce severek yedigi şeyleri bile asla yemiyor ne yapmam lazım acaba ağzını bile açmıyor anne sütü de almiyor sadece mama içiyor.
A

Aslıhan G. Ç.

8 Temmuz 2025 18:56
Merhaba diş çıkarıyor olabilir 2 hafta önce kızım da 15 gün falan böyle oldu
A

Aysel.nur K.

8 Temmuz 2025 18:59
Gercketen çok yoruldum ama sabırlı olmak zorundayım diye her gün kendi kendime teselli veriyorum benimki yemek istemiyor üst dişleri patlamak üzere ek gidayla beraber diş sürecimiz başladı .sevdiği şeyleri tadar ama sevmediğini asla Allahım yardım etsin su desen çok az tüketiyor depresyona girmeme çok az kaldı sanırım bir çocuk yetiştirmek.ne kdr zor yaa
B

Behice Ç. ..

9 Temmuz 2025 07:48
Karpuz çok işe yarıyor kızımda öyle karpuz yiyince diğer şeyleri de arada veriyorum
A

Aysha N.

9 Temmuz 2025 11:28
Benimde 8 aylık kızım 4-5 gündür bir şey yemiyor zorla bir iki kaşık anca yiyor herhangi bir hastalık ateş öksürük vs bir şeyi de yok diş sancısı olma ihtimali çok düşük üst dişleri yeni çıktı herhangi bir huzursuzluğu yok ama bir iki kaşıktan sonra geri çıkarmaya başlıyor ne verdiysem geri püskürtüyor oyun oynuyor gibi hiç böyle bir şey yaşayanınız var mı acaba yardımcı olabilir mısınız
F

Fatma E.

10 Temmuz 2025 13:44
Benımde bebeğim 7,5 aylık bızde aynı durumu yaşıyoruz doktora gıtık kan ve ıdrar testı yaptı. Doktor demir ilacını artırdı ve çinko ve multivitamın verdi. Oda iştahsızlık yapabılıyormus.
P

Pırıl Ç.

21 Temmuz 2025 19:09
Merhaba Fatma hanım bizde de durum aynı oğlum 10 aylık ve 1 aydır ek gıdayı reddediyor kilo verdi delirmek üzereyim kan tahlilleri yapıldı demir eksikliği yok çinko takviyesi yapalım iştah açılır dedi doktoru ama doktorun verdiği ilacı iki eczane birden 2 yaştan önce verilmez deyip vermedi ocean wm ydi adı size hangi vitaminleri verdi doktorunuz
D

Damla Ç.

22 Temmuz 2025 19:57
@Fatma Ergin hangi multivitamin verildi acaba benimlede paylaşırmısınız aynı sorunları yaşıyoruz.
Funda T.

Funda T.

22 Temmuz 2025 20:57
İkizlerim 8 aylık, 5.5 aydan beri ‘tadım’ yapıyoruz. Ana besinimiz formül mama 2. aylarından beri.
Ben öğünleri hazırlıyorum en baştan beri kendi önlerine koyuyorum elleriyle yiyorlar ne kadar yediler, ne kadar attılar orasıyla pek ilgilenmiyorum. Ortalık bayağı dağılıyor… Ha elbette arada kendim de elimle ya da kaşık çatalla veriyorum. Çok keyif alıyorlar/alıyoruz.
Kiloları da bence iyi, 37 haftalık 3’er kilo doğdular 8. Aylarında 8.700 gramlar. D vitamini hariç bir şey kullanmıyoruz.
Püre ve karışım şeyleri sevmiyorlar. Meyve hariç pekmez, hurma özü gibi şeyleri de sevmiyorlar.
Sevmedikleri bir şeyi sırf besin değeri yüksek diye ısrarla sunmadım zira biliyorum ki asıl besin mamadan gelecek. Bence 1 yaşa kadar böyle mamanın konforuna dayanarak bebeklerimize keyifli bir yemeklere alışma süreci tanıyalım sevgili anneler…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir