Ek Gıda Kabızlık

91 görüntüleme
D

Derya K. ..

1 Ağustos 2025 18:57
6 ay 1 haftalık.tadımlara başladık.3 er gün olarak ilerliyorum.kabak,patates,brokoli,havuç,yoğurt verdim şimdiye kadar.anne sütü içtiği için su pek vermiyorum 30 ml falan içiyor.fakat 4-5 gündür kakasını yapmadı.2 gündür de çok katı şekilde küçük bi parça çıktı kakası.bunun için ne yapmalıyım?
Elif İ. D.

Elif İ. D.

1 Ağustos 2025 19:10
Merhaba, biz tadımlra doktorumuzun önerisi ile 5.5 ayda başladık şimdi 6 ayı geçti. İlk 2 hafta kabızlık yaşadık ben günde 2ml olarak zeytinyağı verdim yine doktorumuzun önerisi ile. İlk başlarda 4fünde bir yapıyordu sonra yavaş yavaş düzeldi. Çok şükür şu an herhğn kakasını yapıyor. Biraz zaman verin sindirim sistemi alışacaktır yeni gıdalara
H

Hülya G. ..

1 Ağustos 2025 19:19
Kabizlik dönemlerinde Günde bir kez kayisi püresini hurma ezmesi ile karıştırıp verebilirsiniz. (Tatlıysa sadece kayısı da olabilir ekşi ise biraz hurma ile tatlandırmanizda fayda var). Hem ara öğün gibi olur hem de kabizliga çok iyi gelecektir. İlk üç ay bu şekilde ilerledim kabizlik yaşamadık. Tabi ek gıdayı da gerektiğini kadar tadimlik olarak verin
Gizem K.

Gizem K.

1 Ağustos 2025 19:47
Tadım döneminde bebeğin maksat doyması değil tatması. Doktorumuz tadım döneminde Max 1 yemek kaşığı olarak porsiyon belirlemişti bu sayede bebeğim farklı lezzetlere alışırken sindirim sorunu da yaşamamış oldu.
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

1 Ağustos 2025 21:52
Sebzelerde patates, havuç, muz gibi kabızlığa eğilimi artıran sebze yerine kabak, armut ve erik tarzı meyve-sebze verebilirsiniz Her ek gıda öğününden sonra bir kaç yemek kaşığı su vermeyi ihmal etmeyin. Uzun süren kabızlıkta bebeğinizde bir huzursuzluk, gaz, kusma gibi durumlar eşlik ettiğinde doktorunuza muhakkak danışın 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir