Ek Gıda İlgisizliği

77 görüntüleme
D

Duygu E.

13 Eylül 2025 09:24
Bebeğim beş buçuk aylık karşına geçip yemek yiyorum ona gösterir şekilde ama ne bir heyecan ne yemeğe uzanma ne ağzını açma hiçbir tepki vermiyor kaşığı ona uzattığımda ağzını açmıyor yemeklere karşı hiç ilgisi yok tadımlara başlamak istiyordum ama beklemeli miyim ilgisi zamanla artar mı acaba zaten ek gıda süreci bana çok korkutucu geliyor birde bu şekilde hiçbir ilgisinin olmadığını görünce hepten üzülüyorum
Z

Zeynep E. O. ..

13 Eylül 2025 09:48
6 ayın dolmasını bekleyin ama sofralarda size eşlik etsin
D

Duygu E.

13 Eylül 2025 09:51
Eşlik ediyor zaten ama ilgisi yok pek beş aylık olduğundan beri hala ek gıdaya başlamadın mı söylemleri oluyor sanki geç kalmışım gibi hissettiriyorlar bende ısrarla 6. Ayı beklediğimi söylüyorum inşallah güzel bir süreç olur 🙏🏻
C

Ceren A.

17 Eylül 2025 15:01
Maalesef bizimde öyle biz başladık yemiyor püskürtüyor verince
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

17 Eylül 2025 18:42
Bu dönemde yemeklere ilgisiz kalması çok normal, bazı bebekler 6. ayı doldurmadan iştahla sofraya yönelmeyebilir. 6. Aya girdikten sonra İlk tadımlarda da çoğu zaman ikinci kaşığı bile almak istemeyebilir, çay kaşığının ucu kadar minicik bir tat bile yüzünü ekşitip öğürmesine yol açabilir. Bu tamamen sürecin doğal bir parçası, sizi endişelendirmesin 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir