Ek Gıda İçin Olan Setleri Almalı Mıyız?

144 görüntüleme
D

Damla B.

27 Ekim 2025 19:17
Ek gıdaya geçeceğiz yakında ve benim aklımda bu soru var. Yani sanırım çoğu kişi bilir bebekler için ek gıda setleri var. Bebek irmiği bebek unu bebek salçası bebek tarhanası vs vs. Gerçekten bunları almak mantıklı mı? Almayı düşünüyorum ama çok da emin olamıyorum 😅
İnternette herkesin bunları kullandığını görüyorum. Gerçekten organik olup olmadığını nasıl anlayacağız?
S

Selin E.

27 Ekim 2025 19:21
Organik sertifikalı olanlardan tercih edebilirsiniz. Bebek irmiğini kullandım ince çekilmiş irmikti yani. Ev tarhanası ve bizim kullandığımız salçadan verdim hep. Seçenek olarak tahılları kullandım. Ruşeym gibi. Ama bir senelik ek gıda serüvenimizde gelinen noktada evde biz ne yiyorsak o da ondan yiyor.
M

Melike M.

27 Ekim 2025 19:22
Bebeğim 10 aylık şuan.Hiç birini almadım bencee gereksiz bişey.Çünkü ablam dediğiniz irmiklerden aldı.Ben normal irmik aldım.İkisini birebir karşılaştırdık.Biz bir fark göremedik açıkçası.Biz ek gıdaya 5.5 aylıkken başladık aylardır hep kendim özek olarak yemekler yaptım oğluma.Organik adı altında satılan hiç bişeyide almadım
D

Damla B.

27 Ekim 2025 19:23
@Selin Ecer çok teşekkür ederim ✨
D

Damla B.

27 Ekim 2025 19:26
Melike hanım teşekkürler cevabınız için.5 aylık oldu kızım doktorumuz artık tadımlara başlayabileceğimizi söyledi ama kafam da çok karıştı. İnternette hep karşıma çıkıyor herkes onlardan almış. Bu da beni düşündürdü doğal olarak. Bakalım önce tadımlara bir başlayalım gerisini düşünücez 😅
M

Melek

27 Ekim 2025 19:30
Merhabalar tamamen kendi tecrübemi paylaşacağım. Benim ebem salçalı yemeklerin1 yaşına kadar kullanılmasının uygun olmadığını söylediği için salçalı baharatlı şeyleri vermedim. Un yerine tam buğday unu kullandım. Tarhana olarak da babannesi kendi yaptığını yollamıştı çok şükür. İrmik bir kere normal irmikten verdim sevmedi onun yerine pirinç unu kullandım. Kısacası demek istediğim eğer gerçekten organik olarak yapıldığını bildiğiniz birisi varsa ondan alın markaların hiçbirine güvenmenizi tavsiye etmem. Bir de çocuğunuz severse alın hepsini bir alıp elinizde kalmaması için :)
M

Melike M.

27 Ekim 2025 19:33
Size katılıyorum melek hanım bende aynı şekilde gittim.Şuan 10 aylığız çok şükür maşallah her şeyide yiyor oğlum
D

Damla B.

27 Ekim 2025 20:01
Melek hanım çok teşekkürler cevabınız için ✨✨
İ

İpek

28 Ekim 2025 16:49
Bence alınabilir güzel tarifler var, OG markasına guveniyorum mesela, iki gune bir bebek irmikli yumurta yapiyorum severek yiyor, muhallebisine kivam vermek icin un nisasta vb yerine ayni markanin tam bugday ununu kullaniyorum memnunum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir