Ek Gıda Hevesli Bebek

88 görüntüleme
E

Ece G.

22 Eylül 2025 09:46
Merhaba bebeğim 4 ay 26 günlük 1 haftadır yemeklerimize ilgisş vardı şu son 3 gündür çok fazla arttı masada her şeye saldırıyor diline değdirdiğimizde fazlasını isteyip ağlıyo etraftan sürekli ver ver baskısı var Emiyo meme reddi olmasın diye vermiyorum ama ne yapmalıyım kilosu 9 destekli oturuyo
R

Rüm ..

22 Eylül 2025 09:49
Bence 6. Ayına kadar bekleyin zaten başlıyacak ama şimdilik anne sütünden ilerleyin benim bebeğim mama kullandığı için ben 5 aylıkken geçmiştim ama sizinki anne sütü olduğu için en erken 5.5 aylıkken başlayın tadımlara
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

22 Eylül 2025 10:00
Ömrünün sonuna kadar yemek yiyecek ama doyasıya anne sütünü sadece bu dönemde alacak. Acele etmeyin.
M

Merve A.

22 Eylül 2025 10:02
Çok erken kilosu da yerinde şimdiden başlayıp besin reddi yaşamayın zamanını bekleyin daha sağlıklı ilerlersiniz
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

22 Eylül 2025 21:09
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için 3 kritere odaklanıyoruz‼️

1. Bebeklerde ek gıdaya 6. ayda başlanır. Sadece bu kriter yeterli değil.
2. Bebek başını dik tutabiliyor mu?
3. Desteksiz oturabiliyor mu?
Bunların yanında bir de ağzına bir şeyler götürme eğilimi varsa tadından yenmez.

Şu konuya da açıklık getirelim. Neden 6. Ay???
👉🏻İlk 6 ay anne sütü ve formül mamalar yeterlidir.
👉🏻Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri 6. ayda hazır hale gelir.
👉🏻Ek gıdaya erken başlanması alerji riskini artırır. Geç başlanmasıysa vitamin, mineral eksikliğine sebep olur.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir