Ek Gıda Devam Edemiyorum

276 görüntüleme
T

Tuba T.

2 Eylül 2025 19:38
8.5 aylık bir bebeğim var bazı sebze meyveleri yoğurt yumurta tattırdım ama devam edemiyorum arada hiç bişey vermediğim günler oldu şimdide birkaç gündür vermiyorum bişey nasıl devam edeceğim bilmiyorum yapacak tarifler bilmiyorum. Nasıl devam edeceğim bu ek gıda işini
Esma U.

Esma U.

2 Eylül 2025 19:42
Kitaplar var tarif için. Birde instagramda da paylaşan çok sayfa var. Yardımcı olur belki. Bizde yeni tadımlara başladık bakalım nasıl gıdıcez. Doktorumuz un önerisi ile devam ediyoruz şu an. Aynı anda olsak önerilerden yzardım 🙏ama kitap ve sosyal medyadan destek alıp deneyebilirsiniz
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

2 Eylül 2025 19:47
Merhaba bebeğiniz mi yemiyor siz mi zorlaniyorsunuz
M

Muhteber D.

2 Eylül 2025 19:58
Benim oğlumda yeni dokuz aylık oldu. Ek gıdaya çok iştahlı değil ama bir şekilde yedirmeye çalışıyorum. Sabahları çeşit çeşit şeylerle uğraşamıyorum ama her gün bir yumurta yedirmeye çalışıyorum ya haşlama ya omlet tarzı veriyorum yumurtayı bitirdikten sonra peynir tahin pekmez tam buğday ekmek vermeye çalışıyorum ama bu son saydıklarımdan hiç yemediği de oluyor. Önceliği yumurta ya veriyorum. Kimisi kahvaltıda avokado veriyor onu ekleyebilirsin ama benim oğlum yemiyor o yüzden es geçiyorum. Şu an anca iki ana bir ara öğün yapabiliyorum ara öğünde meyve veriyorum bazen yanında yoğurt akşam için benim oğlum pütürlü şeyler seviyor o yüzden çorba yapmıyorum. Kıymayı seviyor bu yüzden kıymalı patates kıymalı kabak nohut vs diye çeşitlendiriyorum. Yavaştan bizim yemeklerden yedirmeye başladım az tuzlu az baharatlı pişiriyorum. Piştikten sonra veya tabağımıza alınca eksik olan baharatları ekliyorum. Ben kitaplardan veya sosyal medyadan gidemedim çünkü çok çeşit var çeşitli tatları tattırıyorum ama yemek çeşidi yapamıyorum. Benim gittiğim yol basit istersen bu şekilde bir ilerle💕
T

Tuğba B. ..

2 Eylül 2025 20:30
İnstegramda günlük menülerini paylaşan anneler var çok çeşitli şeyler yapıyorlar takip edebilirsiniz
G

Gamze

2 Eylül 2025 20:31
Ben ek gıda sürecinde çocuk yemiyor adı altında saçma karışık şeylere karşıyım açıkcası, yani çocuğa sürekli yok hurmayla tatlandırılmış içine bilmem neler atılmış bi şey karışımı verirseniz ileride hiç yemek yemez gibime geliyor, ki çocuğa yapıp benim bile ıy bu ne dediklerim oldu, oğlumda ben ne yiyosam az az ona da verdim yemekleri daha az tuzlu yaptım çorbalardan verdim yemekleri pütürlü yaptım verdim avokado yedirdim sürekli sevmişti de, bir yaş sonrası ara öğünlere meyveler koydum, akşam acıktı yulafı az ıslatıp üstüne muz veya çilek koydum cam rendeyle kuruyemiş rendeledim, yani basit düşünün sonuçta bir şekilde sizin yediklerinize alışacak, eşimin 8 aylık bebeğe lahmacun vermişliği var bi güzel de yemişti yani😅 şuanda 2 yaşında bazı şeylerde ayrım yapıyor canı ne isterse onu yiyor ama illa tadına bakıyor yumurta beyazına bayılıyor 3-4 yumurta beyazı yediği zaman da oluyo ağzına bi tane salatalık atıp kalktığı zaman da.. yani zorlamayın kendinizin küçük versiyonu gibi düşünün akışa bırakın. 🫣
T

Tuba T.

2 Eylül 2025 21:25
Bebeğime ne versem açıkçası şimdiye kadar yedi yumurtayı yoğurdu meyveleri çok sevdi bitek kabak havuç sevmedi. Açıkçası ben farklı farklı tarifler yapamadım ilk çocuğum tecrübesizim
Hanife G.

Hanife G.

3 Eylül 2025 10:30
Bende. Aynı durumdayım tuba hanım herkes değişil değişik bir sürü karışım çorba vs yapıyor. Bakınca da çocuğa Bişey yediremedim herkes ne güzel yediriyor çocuklari vitaminlerini alıyor diye sürekli düşünüyorum. Şuan zaten kabızlıkla uğraşıyoruz ek gıdayı gümde bir veriyorum bağırsakları düzene girsin diye onda da sabah yumurta avakodo vs. Zaten yoğırt bizde alerji yaptı tekrar denemek içim bekliyoruz
M

Melis Y.

8 Eylül 2025 01:48
Lütfen yedirmeyi bırakmayın. Uyumayan çocuk mu daha zor yemeyen mi diye soruyorlar. Tabiki de yemeyen çocuktu daha zor. İnsanın morali de bozuluyor sinirleri de ama vazgeçerseniz daha da zor. Hazır mamalar bakıyorum ben neyle neyi karıştırıp veriyorlar diye marketlere. Elma muz pirinç unu mesela. Tatlı patates havuç pirinç unu ya da muz irmik. Bunları denetin. Zaten bir yaptığınız da w 3 gün gidiyor. Mideleri küçücük zaten az az sık sık vermek gerekli ki sizin ki daha 8.5 aylık. Ek gida öncelik değil. Bizim kız 11 aylık olacak. Hala çok iştahlı defil ama meyveyi çok seviyor. Yemediği zaman meyve yoğurt yada muhallebi yapıp veritirum. Eline birseyker veriyorum mutlaka kendi yesin diye. Ezip ezip atıyor ama arada ağzına d agoturuyor. Çoğunlukla çorba yiyor mesela ama her çorbayı sevmiyor. Belki dalmak tadı vardır. Mesela Tarhana çorbasını bir türkü icirtemedim ben. Sonra kendim farklı yapmayi denedim. İçine biraz tereyağı koyunca çok hoşuna gitti. Biraz tok tutsun diye irmikte koyuyorum. Öyle içiyor mesela. Tek öğünluk yapiyorum. Bu beni 10. Ayda kurtardı ama öncesinde ağzına sürmüyordu. Mercimek içiyordu içmiyor artik. Çok farklı zevkleri oluşuyor.sevdigi sevmediği şeyleri ayırt ediyor. Ben sevmediği seti lezzetlendirmeue çalışıyorum artık. Sevmezse zorlanıyorum. Yapmıyorum bir süre. Ama ağzını açıyorsa zorlamayın hiç. 10 15 dk sonra meyve falan verin. Günde 2 3 ya da 4 kez emzirij diyorlar mesela 10 11 aylıkken. Bizimki saat başı emiyor nerdeyse.
G

Güler M. ..

8 Eylül 2025 22:17
Öncelikle kendinize bu durumu dert edip kendinizi daha da yıpratmayın, bende aynı şeyi düşünüyordum, herkes ne güzel şeyler yapıyor benm çocuğum vitaminsiz kaldı vs ama hiç öyle değil. Elinizden geleni az az yapın inanın zaten sonrasında her şey bir anda yoluna giriyor. Yok pankekler yok çeşit çeşit tabaklar. Olmayınca olmuyor zaten. Kendinize dert edinip olayı daha da çıkmaza sokmak yerine, bi muz mu yedi bi yumurta avakado mu yedi ohhh miss diyip nasıl arttırabilirsinizi düşünün. Ben evde ne piştiyse (az tuzlu) onu vermeye çalışıyorum artık. He. Alışacak hemde yapamıyorum çeşit çeşit krepler ruşeymli pankekler ... Kendinize iyi bakmayı ihmal etmeyin, bebek zaten size ayak uyduracaktır.
R

Ruken D. ..

9 Eylül 2025 22:36
Merhaba benim kızım 15 aylık ek gıda da çok zorluk çekiyorum hiç bi seyilde yemek istemiyor ağzında tutuyor yemekleri ve sonra çıkarıyor nasıl yedirmeliyim severek yada nasıl gecicek bu ağızda tutma huyu
B

Buket

10 Eylül 2025 14:54
Benim bebeğim ek gıda yemiyor kendi yedigimiz yemeklerden istiyr bende veriyorum doktor kontrolü
A

Ayşe N. Ç.

10 Eylül 2025 15:15
Kendinize kolaylık olması açısından internetten instagramdan tarif araştırıp yemek listesi yapabilirsiniz, gerçekten insan günlük ne yapacağını şaşırıyor bir liste olması kafasını rahatlatıyor insanın. 15 günlük bir liste mesela. Böyle böyle farklı lezzet sayısını artırın ki zaman ilerledikçe sizin yediğiniz yemeklere alışsın. Benim bebeğim alerjik bir çocuk yoğurdu bile daha 9. Ayda tattırabildim telaş yapmayın 1 yaşına kadar tatmalar devam ediyor sonrasında onlar da bizim yediklerimizin aynısını yiyebiliyorlar. Tattırdığınız şeyleri bir süre sonra karma yemeğe dönüştürün. Ben lezzetli şeyler kendim de yiyeceğim şeyler yapmaya önem verdim bazı tarifler bebekler için çok uygun ama çok lezzetsiz oluyor ve damak tatları oluşurken bunları sevmeyip yemeye de biliyorlar.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir