Ek Gıda Besin Çeşitliliği
134 görüntüleme

Ezgi M. ..
23 Eylül 2025 06:01
Bebeğim 8 ayına girecek ek gıdaya başladık tarhana çorbasını verdiğimden beri (yaklaşık 2 hafta kadar) başka bi şey yemek istemiyor ne yapabilirim mercimek çorbası denedim 1 kaşık aldı tadına baktı ve yemedi haşlanmış yumurtayı da sevmiyor neler yapabilirim?

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
23 Eylül 2025 06:21
Merhaba; biraz sabır ve anne vicdanınızı geride bırakmanız gerekiyor. Tarhana çorbası yapmayı bir süre bırakın. Hala ana besin kaynağı anne sütü ya da formül mama bu sebeple endişeniz olmasın, tadım aşamasındasınız. Ciddi bir kilo kaybı olmadığı sürece siz tüm besinleri verin ve yedığı miktara odaklanmayın.. haşlanmış yumurta yerine yağda yumurta, soğanlı yumurta, dereotlu yumurta, pırasalı yumurta gibi gibi çeşitli yumurta çeşitleri yaparak damak tadına uygun birisini bulabilirsiniz.

Ezgi M. ..
23 Eylül 2025 11:07
Zaten bende öyle yapmayı düşünüyorum artık seveceği şekillerde vermeye çalışacağım inşallah sever

Ezgi M. ..
23 Eylül 2025 11:08
Bir de kaç öğün vermem gerekiyor be şu an 2 öğün veriyorum bazen onu bile yemek istemediği zamanlar oluyo
R
Rumeysa K.
23 Eylül 2025 11:27
Ezgi hanım biraz enteresan olacak ama havuç taratoru biliyorsunuzdur ben onun içerine ekliyorum haşlanmış yumurtayı birde salatalık çok seviyor bebeğim salatalık rendesi yapıp en küçük haliyle yoğurt labne ve haşlanmış yumurtayı ekliyorum o şekilde çok seviyor salatalıklı olan bir tık önde hatta

Ezgi M. ..
23 Eylül 2025 11:31
Evet biliyorum bir de ben deneyeyim çünkü asla yemek istemiyor

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
23 Eylül 2025 13:01
2-3 öğün yeterlidir. Bebekten bebeğe değişir bebeğiniz çok istekliyse bir öğün artırılabilir ya da  isteksizse iki öğünde yeterlidir

Ezgi M. ..
23 Eylül 2025 13:03
Hiç belli olmuyo orası bazen çok istekli oluyo bazen hiçbir şey istemiyo bugün mesela yulaflı omlet yaptım sadece 1-2 parça yedi 1-2 parça da peynir yedi o kadar asla yumurta yemek istemiyor