Ek Gıda Besin Alerjisi

121 görüntüleme
N

Neslihan ..

21 Ekim 2025 19:14
Bebeğim 4.5 aylıkken cildinde ciddi döküntüler oldu be alerji doktoruna sevk edildik. Yapılan deri prick testinde fındık ve histamine tepki verdi. Kan testinde de fındık ıge 3.15, total ıge 129, süt ıge 0.38 çıktı. Emzirdiğim için kendi beslenmemde fındığı tamamen kestim. Döküntüleri büyük oranda azaldı. Ama tamamen geçmesi.alerji doktoru süt ürünlerini ara ara verebilirsin demişti. Şimdi ek gıda dönemindeyiz ve çok sıkıntı yaşıyorum. Yoğurt verdiğimde yüzü kızarıyordu keiiçi sütünden denediğimde daha az kızardı. Ama labne, tahin verdiğimde aşırı kızarıyor. Ben ceviz yediğimde kanlı kakası olmuştu o yüzden kuruyemişleri deneyemiyorum hala. Yeni yaklaşımlarda da alerjim gıdadan uzak tutmak yerine ara ara maruz bırakın deniyor. Yaşadığım ilde alerji doktoru olmadığı için sürekli gidemiyorum da. Önerebilecekleriniz var mı tamamen kesmeliyim maruz bırakmalımıyım sizce?
Z

Zeynep A.

21 Ekim 2025 22:49
Merhaba doktor Osman beyin bu konu ile alakalı videosu var onu izlersenlz yardımcı olabilir gıda alerjisi çok önemli bir konu benimde bebeğim de inek sütü alerjisi var ek gıda da kesinlikle kullanılmaması gerekiyor çünkü bir sonraki alerji tepkisinin ne olacağı bilinmiyor bitkisel sütler ile yoğurt yapilabiliyor yoğurt vermek istiyorsanız deneyebilirsiniz
B

Bilge

22 Ekim 2025 09:54
Merhaba benim kızım da da çoklu besin alerjisi vardı. Uzun bir süre ekmek domates beslendim o ek gıdaya başlayana kadar, zor bir süreç sabırlı olmalısın. İlk Doktor sonra çocuk alerji diyetisyeni ile ilerlemiştim ben. Instagramdan bulmuştum. Her çocuk bir değil ancak ilk başta bizde deneme yaparken yüzü kızarıklığı yaşadık ama zamanla geçti.
N

Neslihan ..

22 Ekim 2025 11:11
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Peki o kızarıklık durumunda o besini vermeye devam ettiniz mi yoksa kestiniz mi bir süre? Bir de kuruyemişe varmıydı alerjisi ? Kuruyemiş genelde geçmez diyorlar 😔
N

Neslihan ..

22 Ekim 2025 11:12
Çok sağolun alerji videolarını izleyeceğim
B

Bilge

22 Ekim 2025 12:43
Evet çalıştığımız diyetisyen sadece yediği zaman yüzünde oluşan bir kızarıklık oluşup 15 dk ya 1 saate geçiyorsa vermeye devam etmemizi söyledi. Sadece ağız çevresi değildi bu arada yüzünün farklı farklı noktası kızarıyordu. zamanla kızarıkları azaldı ve bitti. Kaju, fındık, fıstık alerjisi de vardı. Fındık ile başladıkbir problem olmadı ancak fıstık ve kajuyu daha deneyemedim. Ama fındık açılınca diğerleri de açılıyorsanırım. Ama şunuda ekleyeyim sizin ki kadar yüksek bir ige değildi.
N

Neslihan ..

22 Ekim 2025 13:13
Peki ne kadar sürede diyeti açtınız. Biz 4.5 aylıkken teşhis kondu ben yaklaşık 1 ay kadar fındık içeren ürünleri hiç tüketmedim sonrasında doktor eser miktarda olanları tüketebilirsin dedi(emzirdiğim için). Ek gıdaya geçtiğimizden beri fındık kuruyemiş vesaire vermedim ama süreç nasıl ilerleyecek detaylı bir bilgi alamadım şu an yedi aylık
B

Bilge

22 Ekim 2025 18:22
Şöyle ben kuruyemiş hiç tüketmedim testte çıktıktan sonra ilk başta yumurta süt ürünlerine denedik ama herşeyi ilk ben kendim denedim onda bir tepki olacak mı diye o süre zarfında farklı hiçbirşey tüketmedim eser miktarda olanları da yemedim 5 6 gün sanırım ben tükettim sonra aynı şekilde ben başka birşey tüketmeden ona deneme yaptırdım böyle böyle açıldı biz biraz geç kalmıştık ama10 11 aylık olduğunda kaju fıstık hariç bitmişti.
N

Neslihan ..

22 Ekim 2025 18:54
Anladım çok teşekkür ederim. Her yerde fındık alerjis geçmez, geçme ihtimali çok düşük diye okuyorum çok üzülüyordum bana umut oldunuz. İnşallah benim kızımın da en kısa zamanda geçer. Bir de bbçizim Öğr değeri o kadar yüksek değildi demiştiniz ya hatırlıyormusunuz total ıge ve fındık ıge si kaçtı
B

Bilge

22 Ekim 2025 19:07
Bizim kanda sadece kaju ve süt ürünleri vardı kaju 0,15 çıkmış diğerleri deri testinde çıktı
N

Neslihan ..

22 Ekim 2025 19:08
Anladım çok teşekkür ederim💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir