Ek Gıda Başlangıcı

167 görüntüleme
S

Seda B.

22 Ağustos 2025 10:36
5. Ay kontrolünde doktorumuz ek gıda tadımlarına başlayabilirsin. 6-7 aylık olunca geç kalınıyor. Red olabilir dedi . Bende erken başlamaktan korkuyorum. Siz neler yaşadınız bu süreçte? Başlasam bir sıkıntı olur mu?
M

Merve B.

22 Ağustos 2025 10:55
Ben de 5,5 aylıkken tadıma başlattım. Mama sandalyesinde oturabiliyordu. 3 gün kuralı uygulayarak. Kabak, havuç ve avokado tattırdım sırasıyla. 1 tatlı kaşığı, 2 ve 3 şeklinde ilerledik. Sebzeleri buharda pişirip, 1 çay kaşığı zeytinyağı yağı ile çatalın arkasıyla ezerek verdim. Başlarda öğürüp diliyle ittirdi ama zorlamadım. Zamanla alıştı.
E

Ebru

22 Ağustos 2025 11:01
Daha sonra neler verdiniz Merve hanım.benım oglum 6.5 aylık gunde bır cay kasıgı bır tatlı kasıgı bır corba kasıgı seklinde patates havuc kabak bıber yesıl fasulye verdım .sımdı ne vereceğim bılmıyorum nasıl ılerlıcem bilmiyorum
Aslı A.

Aslı A.

22 Ağustos 2025 11:38
Ben söylediklerinize ek olarak bezelye kapya biber avokado mercimek pirinç bulgur kahvaltı yumurta sarı da beyazda labne lor tereyağ (el yapımı) pekmez (el yapımı) veriyorum.Meyvelerden şeftali kayısı muz armut üzüm kavun karpuz verdim deneye deneye tüm saydıklarım sonra karıştıra karıştıra kafama göre yaptım benim ek gıda kadar kafamı karıştıran bir şey daha olmadı yemin ediyorum 😮‍💨
S

Seda B.

22 Ağustos 2025 13:00
Bu yaptığınız tadımlar ne kadar sürüyor. Tam olarak ne zaman normal öğünlerde geçiş yapılmalı
S

Seda B.

22 Ağustos 2025 13:12
Birde tadımlarla beraber hemen su verdiniz mi ?
Fadile B.

Fadile B.

22 Ağustos 2025 13:45
5,5 aylıkken tadımlara başladım bebeğim de çok iştahlı bir şekilde yiyordu o yedikçe ben verdim ve sonra bebeğin mamayı reddetmeye başladı bu sefer kabızlıktan ayrı uğraştım emmesi için çabalıyorum 4 be tane marka denedim o yüzden acele etmeyin
Aslı A.

Aslı A.

9 Ekim 2025 09:23
Tabii ki su ek gıdaya başlanıldığın da verilmeli.Benim doktorum 3 gün kuralı yapmana gerek yok gün içinde vücudunu gözlemle ertesi gün sıkıntı yoksa devam et dedi tabii bu doktordan doktora bebekten bebeğe değişim gösterebilir.
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

9 Ekim 2025 14:55
Merhaba; profilimde konuya dair yazım mevcut. Okuyarak kendiniz değerlendirebilirsiniz🌺

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir