Ek Gıda Başlangıç

121 görüntüleme
B

Birşen G. S.

4 Kasım 2025 12:04
Merhabalar , bugün itibari ile doktorum tadıma başlayabileceğimizi söyledi. İlk olarak yoğurtla başlıyormuşuz. Yoğurt nasıl mayalayabilirim pastörize süt kullanmamı söyledi fakat benim evimde hep hazır yoğurt var . Maya olarak ne kullanabilirim önerilerinizi bekliyorum teşekkürlwr
İ

İrem

4 Kasım 2025 12:08
Merhabalar Birşen Hanım aynı anda aynı konuyu açmışız ☺️ bebeğiniz kaç aylık acaba
Ç

Çiğdem k. ..

4 Kasım 2025 12:16
Merhaba arkadaşlar bebegim 6 aylık 5.ayindan itibaren ufak tadımlar yaptırıyorum ama yemek istemiyor sadece hazır organik meyve püresini severek yiyor hipp markasının tüp şeklinde ambalajda olanı ne yapsam çiğnemeyi yatmayı istemiyor
B

Birşen G. S.

4 Kasım 2025 12:16
İrem hanım bebeğim 5 aylık
B

Birşen G. S.

4 Kasım 2025 12:18
Çiğdem hanım kendi yemesine izin verdiniz mi bir yerde okumultum bazı bebeklerde işe yarıyormuş etraf biraz pislenebilir gerçi
İ

İlayda N.

4 Kasım 2025 12:18
Sekin pastörize sütünü aldım onu tam kaynatmadım eğer parmağım sekiz saniye dayanıyorsa olmuş demektir. Maya olarak ise activia sade yoğurt kullandım inanın yaparken olurum acaba demiştim ama taş gibi yoğurt oldu ve tadıda yumuşak tatlımsı oldu ☺️
B

Birşen G. S.

4 Kasım 2025 12:19
Çok teşekkür ederim ilayda hanım , 1 lt süte ne kadar activia koydunuz acaba bir paketi mi ?
S

Sanem ..

4 Kasım 2025 12:42
Bende içimin pastörize sütünü ve aktivianın sadeyogurdunu maya olarak kullandımve güzel oldu.
Ç

Çiğdem k. ..

4 Kasım 2025 12:43
Birsen hanımteşekkür ederim yanıtınız icin evet denedim bu sabah inanılmaz ağladı hatta yememek icin eline verdiğim başka şeyleri ağzına götürüyor ama yiyecekleri götürmüyor
D

Damla B.

4 Kasım 2025 12:48
@İlayda Nom ilayda hanım tam olarak nasıl yaptınız anlatır mısınız rica etsem. Biz de ek gıdaya başlayacağız ama nasıl mayalayacağım bilmiyorum. 1 litre süte ne kadar koydunuz kaç saat mayalandı detaylı anlatabilirseniz çok memnun olurum 🙏🙏🙏
İ

İlayda N.

4 Kasım 2025 12:54
Evet bir paket koydum birşen hanım tabi damla hanım anlatayım 🥰 küçük minik kavanozlardan aldım doktorumuz bir tanesi açıldığında 24 saat içinde tüketmemizi söyledi bundan dolayı küçük kavanozlara yaptım 1 litre pastörize sütü çelik tencerede ılıttım kaynatmayın ama kesiliyor çok tarif baktım hepsi fırın diyordu ben açıkçası anne usulü yaptım bir paket activiayı tabağa aldım üstüne bir kepçe sütten kattımy yavaş yavaş tenceredeki süte boşalttım iki üç kere karıştırdım kavanozlara koydum kapaklarını kapatmadan üstlerine sadece havlu kağıt koydum toz vs girmesin diye kalın örtü serdim içine koydum üstüne bir kaç daha örtü serdim 6 7 saatte bizim mutfakta mayalandı kapaklarını kapatıp buzdolabına kaldırdım 3 4 saatte orda durup öyle kullanmaya başladık benimde ilk denememdi şans mı yoksa maya cidden iyi mi bilmiyorum baya güzel oldu denemenizi tavsiye ederim🥰😅
İ

İlayda N.

4 Kasım 2025 12:58
@Çiğdem kılıç Çiğdem hanım bence birde ortam değiştirin oda vs dikkatini dağıtacak yemeklerden çok başka şeylerle ilgisi olacak şeyler olmasın bir kaşık kendiniz alın tadının çok güzel olduğunu belli edecek mimikler yapın çiğnemeyi ağzınızı açarak yapın bebekler taklitleri severler ve konuşun şuan bunu yiyoruz bak ne kadar güzel anne sana neler yapmış diyerek kaşıkla uzatın ağızına tabiki daha güzellerini yapıyorsunuzdur ilgilenirken annesi olarak naçizane fikrimdir bunlar umarım işe yarar 🥰
D

Damla B.

4 Kasım 2025 13:01
@İlayda Nom çok teşekkür ederim cevabınız için ✨
G

Gamze ..

4 Kasım 2025 13:39
Yoğurt yapamayan biri olarak yoğurt yapma makinesi aldım bende çok işime yaradı küçük küçük kavanozlara yiyebileceği kadar koyuyorum pratik tavsiye ederim
B

Birşen G. S.

4 Kasım 2025 13:45
Çok teşekkür ederim hepinize deneyeceğim. Yoğurt makinesi bizde de vardı rahmetli annem almıştı çok eskiden iyi ki söylediniz makineye bakacağım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir