Ek Gıda Başlangıç

139 görüntüleme
B

Büşra D. ..

8 Ekim 2025 09:58
Bebeğim 5.5 aylıkken doktorumuz ek gıda tadımlarına başlamamızı önerdi. Yoğurtla başla dedi. Birçok yer yoğurt başlangıcını önermiyor gibi. Hadi diyelim önerdi. Pastörize inek sütü Okey mi? Meyve püresibe yoğurtlarla bsşlarsın dedi doktorumu. Sebze ile başlamak doğru olan değil mi? Çorba oldu kafam. Destek rica ediyorum
H

Hüsna N. E.

8 Ekim 2025 10:06
Ben bir gün kabak denettim 5.5 aylıktı sonrasında bi hastalık süreci oldu hastanede kaldı devam edemedik o ara doktorla görüştüm 6. Ayda yoğurtla başlayın sonra sebze sonra meyve dedi. Yoğurtla başladım sütü kendim kaynatıp mayalıyorum üç gün denedik sonrasında sabahları ssebzeleri denedik 3.uykudan sonra hep yoğurt yedirdim yavaş yavaş sebzelerden de ekledim yoğurdun yanına. sabahları hep farklı şeyler deniyoruz 3 gün kuralıyla meyvelere başlamadan yumurta sarısı denedim sonrasında meyvelere geçeceğim
K

Kübra Y.

8 Ekim 2025 10:26
Valla ben 4 aylık iken başladım ve doktorumuz bize meyve püresi verdi. Bunlardan yedirebilirsin demişti. Ben yoğurtta verdim. hatta ben direkt meyve ile başladım. Siz istediğinizden başlayın bende havuç kabak tadım ları. Yoğurt bu sebzeleri yerken gerçekten yardımcı gıda oluyor bu arada
S

SümeyyeD

8 Ekim 2025 11:38
benim bebeğim 7 ay 25 günlük 5 aylıkken yoğurtla başladım 3 gün kuralına uymadım sebze meyve karışık verdim başlarda genelde çorba verdim şimdi nerdeyse her şeyi yiyor bence söylenenlere çok takılmayın zaten anne olarak zararlı ve yasak şeyleri biliyoruz bebeğimizi de tanıyoruz ona göre ilerlersiniz kabız olmaması için de her gün 1-2 çay kaşığı zeytinyağı içirdim (yemeklerde sevmiyor) su içmesine özen gösterdim şimdi de kendimize yemek yaparken tuz ve baharat atmadan onun için ayırıyorum yediriyorum
B

Büşra D. ..

8 Ekim 2025 19:34
@SümeyyeD fikriniz için teşekkür ederim, suyu hangi zamanlarda verdiniz?
B

Büşra D. ..

8 Ekim 2025 19:35
@Kübra Yüksel çok teşekkürler 🙏
B

Büşra D. ..

8 Ekim 2025 19:35
@Hüsna Nur Efe çok teşekkürler 🙏 bu sıralamaçok mantıklı geldi bana
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

8 Ekim 2025 19:54
Merhaba; meyvenin tadını ilk sıralamalarda aldıklarında sonrasında diğer besinleri tattırmak zor olabiliyor. Bu nedenle sebzelerden başlamak sonrasında sorun yaşama ihtimalinizi düşürecektir. Kabak, tatlı patates, havuç, yoğurt gibi bir sıralamayla gitmenizi tavsiye ederim 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir