Ek Gıda Adaptasyon
70 görüntüleme
B
Büşra D. ..
30 Ekim 2025 19:00
Bebeğim bugün tam altı aylık.doktorumuz beş aylıkken tadımlara başlattı. Yoğurt sebze-meyve şeklinde ilerliyorum. Yoğurt dışında her tadıma iştahlae ve istekle yaklaşıp ağzını kocaman açıyor ve sonra kafa sallayıp yüzünü buruşturuyor. Her kaşıkta aynıyız. Ne zaman alışır bir çözüm var mı? Yoğurt kabak havuç patates bezelye armut elma şeklinde ilerledim.(Anne sütü ile besleniyor)
P
Pınar Z.
30 Ekim 2025 19:34
Alışana kadar bu süreç böyle devam ediyor sanırım. 7. Ayda çorbalara başlayınca düzeliyor. Kızımda anlattığınız durum olmuştu çorbaya geçince düzeldi. Önemli olan yüzünü buruştursada, tükürsede çıkarsada kussada o tadı alması. Burda amaç zaten 6 ve 7. Aylarda tadım ile alıştırmak. Düşünsenize ilk defa bir sebze ve meyve yiyor. Yani mükemmel bir tepki vermesini bekleyemeyiz:) sevdiği veya tatlı olan bir şeyde de bunu yapabiliyorlar. Okadar zor süreçler ki, sadece emin olun bir ay sonra tam oturmuş olacak bu durum. Keyifli tadımlar minnaka:)

Özdemir
30 Ekim 2025 20:18
Benim bebeğim 8. Aydan sonra yemeye başladı :) hiç yemeyecek sanıyordum ama alışıyorlar elbet sadece lütfen acele etmeyin ve zorlamayın ben zorlamayı bıraktıktan sonra düzelmeye başladı zaten hayatları boyunca ek gıda dediğimiz şeyi yiyecekler 1 çay kaşığı bile yeterli ki bebeğiniz zaten daha çok küçük :)