Ek Gıda !

126 görüntüleme
E

Elif K.

12 Ocak 2026 07:55
Bebeğim 6 aylık tadımlara başladık ,verdiğim sebzeleri hep öğürerek yiyor zaten bir iki kaşık sonrası istemiyor . Ama yoğurt çok sevdi birkase yedirsem yer . Diğer sebze meyve nasıl severek yedirebilirim. Sürekli yoğurda karıştırıp versem bu sefer tek tadlarına alışmayacak .
B

Burcu B. Ö.

12 Ocak 2026 08:28
Ben içine dut pekmezi katıyorum kabak olsun havuç olsun bi de benimki havucu hiç sevmemişti patates sevmişti patatesli karıştırıp verdim öyle sevdiii
B

Büşra K. ..

12 Ocak 2026 09:58
Elif Hanım merhaba Benim kızım ek gıdaya ilk başladığımızda sebzeleri sizin bebeğiniz gibi sevmedi öğürdü Ben de pankek şeklinde sundum hala o şekilde yiyor kabak yemeği yapayım eline bir havuç vereyim kemirsin dediğim zaman reddediyor ama pankek şeklinde yaptığım zaman yiyor
E

Elif K.

12 Ocak 2026 18:34
@Burcu Büşra Öztürk pekmez şuan tadımlarda verebilir miyim ki o kadar bilgim yok zararı olur mu acaba , yorumunuz için teşekkür ederim 🌸
E

Elif K.

12 Ocak 2026 18:37
@Büşra Kılıçaslan Büşra hanım pankek gibi yaptığımda kolayca yiyebilir mi emin değilim şuan tadımdayız püre tarzı yemesi gerekli değil mi . Onu yemeyi beceremez gibi öğürüp durur onada 😬 yorumunuz için teşekkür ederim 🌸
B

Büşra K. ..

12 Ocak 2026 18:53
Rica ederim 🌸
İ

İpek B. Z.

12 Ocak 2026 18:56
Elif Hanım, ısrarla sebzeleri sade halde vermeye devam edin. Örnegin havuc verdiniz buharda pişirip pütürlü püre olarak, ertesi gün yoğurtla verin. Sonra kabak denediniz, onu bi dahakine havuçla karıştırıp verin, birkac gün sonra yoğurtla havuç kabak verin. Ilk başlarda ögürecek, belki 8 9 aya kadar zaman zaman ögürecek hatta. Ama bu sürede yavas yavas çiğnemeyi öğrenecek. Cogu zaman ögürme nedeni sevmemek değil, cigneme ve yutmayi tam bilmedikleri için, zamanla oturacak inanin. Pekmez, pankek vs ile karıştırıp vermek de olur tabii ama her zaman yapilmaz bu zira cocuk ona alışır ve 1 yasina gelir yine hala öyle yer sadece. Bu da sürdürülebilir ve istenilen bir beslenme sekli değil. 9 aydan sonra evde ne pisiyorsa tuz eklemeden ona ayırın, siz ne yiyorsaniz cok sagliksiz bir şey olmadığı sürece ona da yedirin. Karsisina geçin bu aylarda mesela abarti çiğneme hareketleri yaparak önünde siz de yiyin onunla ayni seyi. Zamanla alışacak ve inanin yemek seçmeyen bir çocuk olacak. Kahvaltida her gün yumurta yesin istiyorum ben örnegin, sürekli haslanmis yumurtadan tiksiniyor, o zaman krep yapıyorum labneyle yiyor, omlet yapıyorum,cesitlendiriyorum yani yumurtanin yapimini. Çorba yapin mesela ama taneli olsun, pirinç sehriye vs olsun içinde. Çiğnemeyi sadece pütürlü taneli seyler sayesinde öğrenecek. Her zaman pekmezle vermek de dogru değil, het zaman pankekle vermek de dogru değil. Zaten ek gıda 9 aya kadar doyum değil tadim gibi aslinda. Zamanla o yemeyi öğrenecek, ögürme arada olacak ama yemekle barışacak, israr etmeden tika basa vermeye zorlamadan verin. Yemeğin bir zorunluluk degil de zevk alinacak bir şey oldugunu anlayacak israr olmazsa. 1 yaşında oğlum, ilk baslarda cok ögürdü,cok az yedi ama şu an gayet iyi yiyor, az yese bile her seyi yiyor. Tek tip beslenme değil, evde ne pisiyorsa ondan, israr yok, yemek keyifli bir şey prensip ;)
B

Burcu B. Ö.

12 Ocak 2026 18:56
@Elif Koçakoğlu benim bebeğim de kansızlık var sabahları bi çay kaşığı doktorum dut pekmezi verdirmemi söyledi bende kahvaltısına karıştırıyorum 🫠

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir