Ek Gıda
161 görüntüleme
B
Burcu S. ..
15 Eylül 2025 09:44
Bebeğim 4 buçuk aylık sadece mama ile besleniyor ek gıda tadımlarına başlasam mı
G
Gizem K.
15 Eylül 2025 10:24
Rutinde 4ay çok erken, erken ek gıdaya başlamak da hem alerji riski açısından hem de ilerde ek gıda reddi yaşanmaması adına genelde pek önerilmez. Doktorunuz gelişimi uygun derse tabiki başlayabilirsiniz ama en erken 5. Ayda tadıma vaşlıyor hekimler de genelde. Kızım da sadece mamayla besleniyor. 5. Ayın ortalarında
doktor önerisiyle 3gün kuralıyla başlamıştık biz de tadımlara. Acele etmeyin hayatı boyunca ek gıda yiyecek 🌸
doktor önerisiyle 3gün kuralıyla başlamıştık biz de tadımlara. Acele etmeyin hayatı boyunca ek gıda yiyecek 🌸

Ayşegül A.
15 Eylül 2025 11:27
Gizem hanım 5. Ayda biz de doktor önerisiyle başlıcaz.nelerden başladınız ilk önce acaba?

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
15 Eylül 2025 13:02
Merhaba;
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için 3 kritere odaklanıyoruz‼️
1. Bebeklerde ek gıdaya 6. ayda başlanır. Sadece bu kriter yeterli değil.
2. Bebek başını dik tutabiliyor mu?
3. Desteksiz oturabiliyor mu?
Bunların yanında bir de ağzına bir şeyler götürme eğilimi varsa tadından yenmez.
Şu konuya da açıklık getirelim. Neden 6. Ay???
👉🏻İlk 6 ay anne sütü ve formül mamalar yeterlidir.
👉🏻Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri 6. ayda hazır hale gelir.
👉🏻Ek gıdaya erken başlanması alerji riskini artırır. Geç başlanmasıysa vitamin, mineral eksikliğine sebep olur.
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için 3 kritere odaklanıyoruz‼️
1. Bebeklerde ek gıdaya 6. ayda başlanır. Sadece bu kriter yeterli değil.
2. Bebek başını dik tutabiliyor mu?
3. Desteksiz oturabiliyor mu?
Bunların yanında bir de ağzına bir şeyler götürme eğilimi varsa tadından yenmez.
Şu konuya da açıklık getirelim. Neden 6. Ay???
👉🏻İlk 6 ay anne sütü ve formül mamalar yeterlidir.
👉🏻Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri 6. ayda hazır hale gelir.
👉🏻Ek gıdaya erken başlanması alerji riskini artırır. Geç başlanmasıysa vitamin, mineral eksikliğine sebep olur.

Ayşegül A.
15 Eylül 2025 13:08
Fatma hanım merhaba. 4 aylık oğlum.düşük kilo ile doğdu.2290.şuan geçen hfta 4700 ölçtü doktorumuz. nöromotor gelişimi çok iyi dedi.başını tutabiliyor kasları,hareketleri iyi dedi.Kilo alımı sınırda olduğu için ek gıdaya başlayalım dedi.Korkum yutma konusunda sadece.Yutabilir mi boğazında kalır mı diye.Biz bir şeyler yerken dilini çıkarıyor canı çekiyor gibi.Erken olmasını ben de istemiyordum ama öyle karar verdi doktorumuz.önerileriniz nelerdir acaba?
G
Gizem K.
16 Eylül 2025 19:22
Ayşegül hanım kızımda düşük doğum ağırlıklıydı 2.600dü, sadece mama ile beslendiği için erken başladık biz de, başlarken ben kabak, kapya biber, havuç, karnıbahar, avokado, patates gibi alerji riski düşük sebzelerin püresiyle başladım. Zeytinyağı mutlaka ekledim, küçük oldukları için kabızlık riskleri de yüksek, doktor önerisyle 3 gün kuralıyla ilerledik, çay kaşığo tatlı kaşığı ve yemek kaşığı olarak arttırdım. Yine erken başladığımızdan pütürlü bırakmadım tam püre haline getirdim süzgeçten geçirip. Ardından yoğurtla devam ettim, meyve tattırdım armut elma gibi, zaten 1 ayı bulduk bu şekilde. 6. Ayda da aynı şekilde sebze ve meyve püreleriyle ilerleyin dedi dr. Alerjik bebeğim var eğer öyle olmasa yumurta sarısına da başlayacaktık ama 6. Ayın ortalarında başlayacağız ona da

Ayşegül A.
21 Eylül 2025 13:14
Teşekkür ederim gizem hanım.

Ayça K. A.
Hemşire
21 Eylül 2025 13:17
Ek gıdaya başlamak demek tadım başlamak aslında ek gıda öğün olmuyor. 6. Ayda başlıyoruz ve bebeğin kendini dik tutabiliyor olması istekli olmasını bekliyoruz fakat bazı bebekler özelinde hekimlerimiz bunu erkene çekebiliyor o da bebeğiniz özelinde yani hekimimiz aksini söylemezse ek gıda 6. Ayda , acele etmiyoruz