Ek Gıda
157 görüntüleme
G
Gözde G.
15 Eylül 2025 05:16
Bebeğim 32+5 te 1900 gr doğdu şuan 7600 gr. Düzeltiş yaşı 4 ay 9 günlük normal yaşı 6 ay 9 gün. Ek gıda konusunda istekli tadımlar falan yaptırıyorum ama doktorumuz ek gıda süreci için erken olduğunu söyledi bir başka doktorda bebek talep ediyorsa verilmeli dedi. Hangisini dinlemeliyim acaba

Sultan B.
15 Eylül 2025 05:19
Kafasını dik tutuyorsa etrafı izliyorsa ne bilim ya evet istekli olurlar benim kide istekli ama sadece anne sütü olduğundan ben 5 ay bittimine yakın başladım 4 ay şuan çok erken evet ara ara herzaman değil ara arar tadım yapabilirsin yani daha kolay sonra için
G
Gözde G.
15 Eylül 2025 05:24
Ek gıda döneminde düzeltilmiş yaşı mı baz almak gerekiyor? Bu arada bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
15 Eylül 2025 06:29
Merhaba;
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için 3 kritere odaklanıyoruz‼️
1. Bebeklerde ek gıdaya 6. ayda başlanır. Sadece bu kriter yeterli değil.
2. Bebek başını dik tutabiliyor mu?
3. Desteksiz oturabiliyor mu?
Bunların yanında bir de ağzına bir şeyler götürme eğilimi varsa tadından yenmez.
Şu konuya da açıklık getirelim. Neden 6. Ay???
👉🏻İlk 6 ay anne sütü ve formül mamalar yeterlidir.
👉🏻Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri 6. ayda hazır hale gelir.
👉🏻Ek gıdaya erken başlanması alerji riskini artırır. Geç başlanmasıysa vitamin, mineral eksikliğine sebep olur.
Doktorunuz düzeltilmiş yaşına göre gelişim basamaklarını değerlendirerek karar vermiştir. Şayet endişeleriniz varsa doktorunuzla görüşerek süreci tekrar değerlendirebilirsiniz
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için 3 kritere odaklanıyoruz‼️
1. Bebeklerde ek gıdaya 6. ayda başlanır. Sadece bu kriter yeterli değil.
2. Bebek başını dik tutabiliyor mu?
3. Desteksiz oturabiliyor mu?
Bunların yanında bir de ağzına bir şeyler götürme eğilimi varsa tadından yenmez.
Şu konuya da açıklık getirelim. Neden 6. Ay???
👉🏻İlk 6 ay anne sütü ve formül mamalar yeterlidir.
👉🏻Bebeklerin bağışıklık ve sindirim sistemleri 6. ayda hazır hale gelir.
👉🏻Ek gıdaya erken başlanması alerji riskini artırır. Geç başlanmasıysa vitamin, mineral eksikliğine sebep olur.
Doktorunuz düzeltilmiş yaşına göre gelişim basamaklarını değerlendirerek karar vermiştir. Şayet endişeleriniz varsa doktorunuzla görüşerek süreci tekrar değerlendirebilirsiniz
G
Gözde G.
15 Eylül 2025 07:09
Fatma hanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙏🏻