Ek Gıda

394 görüntüleme
B

Büşra E.

14 Eylül 2025 17:25
Merhaba Bebeğim 7 aylık sütüm yeterli değil ek gıda aldığı içinde mamadan en fazla içtiği günde 90-100 ml civarı günde 3 öğün ek gıda veriyorum ek gıdayı iştahla yiyor. Günlük alması gereken kaloriyinin büyük kısmını ek gıdadan sağlıyor. Bu aylarda bahsedilen çocuğun beslenmesinde ana gıda anne sütü ya da formül mama şeklinde. Ek gıdayı azaltıp formül mamayı artırmalı mıyım bilemedim uzmanlarımız yardımcı olabilir mi
B

Büşra K.

14 Eylül 2025 17:31
Uzman değilim ama 7 aylık annesi olarak aynı durumdayız doktorumuzun tavsiyesi ile ilerliyoruuz her ay mamayı 2 öğün 120 ml veriyoruz. Emziriyorum ama benim de çok yeterli değil. 2 ana 1 ara öğün yapıyoruz bu ay. Yani doktorumuz mamayı arttırmadı.
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

14 Eylül 2025 19:50
Merhaba; öncelikle her ne kadar anne sütünü arttıran besinler listesi yapılsa da bir gerçek var ki anne sütünü arttıran en önemli şeyler su ve psikolojidir. Lütfen rahat olun ve emzirmeye devam edin. Bu bebeğiniz de size de iyi gelecektir. Bebekler besinlerin tadına ilk üç gün kuralıyla başladıkları için dokuz aya hatta 12 aya kadar hala tadım sürecinde deriz.  en büyük endişelerimizden biri de anneler bebekler üzerinde baskı yapıp bebeklerin ek gıdaya negatif yaklaşmasını sağlamalarıdır. Bebeğiniz iştahla yemeğini yiyorsa sizde büyük bir zevkle onun hoşuna gidecek yemekler yapabilirsiniz. Endişelenmeyin, bir şeyleri artırmanız ya da azaltmanız gerekmiyor 💕 

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir