Ek Gıda

90 görüntüleme
Ö

Özge B.

13 Eylül 2025 09:35
Merhabalar oğlum 5.5 aylık yaklaşık 6 gündür ek gıda sürecimiz başladı ilk 3 gün yoğurt verdim güzel yedi sonra kabak ile devam ettim kabağı ilk gün çok güzel yedi ikinci gün öğürme çıkarma ağlama gibi tepkiler verdi yoğurtla birlikte denedim kabul etmedi ertesi gün patates denedim aynı tepkileri ona da verdi sonrasında yoğurt verdim ona da verecek mi diye ona da aynı tepkiyi verdi bugün de patates verdim yine aynı tepkiler çığlık atıyor kafasını hayır gibi sallıyor öğürme hareketleri yapıyor. Tadım olduğu için mi böyle şeyler yapıyor. Sonrasında yememe gibi bir durumu olur mu sizce? Yarın havuç denerim diye düşünmüştüm fakat meyve mi denesem?
Z

Zeynep E. O. ..

13 Eylül 2025 09:45
Direk tatlıya geçerseniz sonra sebze istemeyebilir. Zorlamayın. Yarın sadece yoğurt verin yada birkaç gün ara verin. Başlarda böyle olması normal. Sabır 🥰
Ö

Özge B.

13 Eylül 2025 12:31
Teşekkür ederim cevabınız için şuan denettiğim her şeye öğürüyor 😂
N

Nazlı Ö. ..

13 Eylül 2025 21:11
Merhaba, refleks olarak yapıyordur. Belirli bir süre sonra geçiyor. Unutmayalım ki ilk kez deniyorlar. Kolay alışır inşallah 🌸
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

14 Eylül 2025 13:27
Merhaba; geçirdiğiniz sürecin doyumluk değil tadımlık olduğunu unutmayın. Üzerinde hiç baskı yapmadan, inatlaşmadan denemeye devam edebilirsiniz. Meyveler bebeklerin en sevdiği besinlerden, erken tadımda diğer besinleri reddetmeleri sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Bu sebeple böyle bir dönemdeyken biraz geciktirmenizi öneririm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir