Ek Gıda

123 görüntüleme
R

Ruken D. ..

11 Eylül 2025 17:42
Merhaba benim bebeğim 14 aylık ek gıda severek yemiyor bir kaç kaşıktan sonra ağzında tutmaya başlıyor oynatarak yedirmeye çalışıyorum aynı tutuyor ağzında ekran açıp yedirmeye çalışıyorum artık Gine aynı yemiyor ağzında tutmadan nasıl yedire bilirim yada ağzında tutma huyu nasıl geçer
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

12 Eylül 2025 10:37
Merhaba; bebekler ekran karşısında yemek yediklerinde yemeklerin tadını bilmeden yiyorlar. Herhangi bir damak zevkleri oluşmuyor. Bebeğiniz bu dönem  çiğneme davranisini rahatlıkla yapabilir ancak   ağzında tutma davranışı geçene kadar daha küçük parçalar halinde daha az çiğneyecek şekilde verebilirsiniz.  Onunla beraber sizde yiyip sizi taklit etmesini sağlayabilirsiniz, ağzınızı kocaman açıp çiğneyerek yutmak gibi.. Yemeklerinin yanına yoğurt ayran gibi ağzındaki yiyeceği yutmasını yöneltecek yiyecekler vererek yutmasını tetikleyebilirsiniz. Bu davranışının sizin dikkatinizi çok çektiğini bebeğinize hissettirmemelisiniz, bir oyun haline getirmiş olabilir. 
N

Nazlı Ö. ..

13 Eylül 2025 21:13
Merhaba, su ile desteklemenizi tavsiye ederim. O zaman yutuyorlar 🌸
R

Ruken D. ..

13 Eylül 2025 22:18
Su ile de deniyorum ağzında tutmaya devam ediyor
R

Ruken D. ..

13 Eylül 2025 22:21
Alışkanlık haline gelmiş gibi sizinde dediğiniz gibi yoğurt gibi farklı yiceklerden de deniyorum istemiyor devam ediyor tutmaya çok sağolun destekleriniz için
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

14 Eylül 2025 07:39
Kontrol ihtiyacı duyan bebeklerde bu davranış gelişebilir. Baskıda hissettiği an savaşmaya başlar. Ağzında tutarken bir şey söylemeden masayı toplamak, gördüm ağzında tutuyorsun şimdi yeme vakti gib nötr ifadeler kullanmak da işe yarayabilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir