Ek Gıda

256 görüntüleme
S

Sevdegül D.

17 Haziran 2025 18:43
Bebeğim 6 ay 3 haftalık sadece anne sütü alıyor 1 aydır ek gıda tadımına başladık bu süreçte havuç patates tatlı patates yoğurt kabak elma armut muz avakado kayısı en son yumurta sarısı verdim doktorum sadece hayvansal gıdalarda 3 gün kuralı uygula dedi ben tüm gıdalarda uyguladım benim sorum şimdi 2 li gıda olarak patates havuç şeklinde birleştirip veriyorum iki ara öğün öğlen ve akşamüstü veriyorum doğru mu ilerliyorum emin değilim nasıl ilerlemem lazım destek yada yönlendirilmeye ihtiyacım var
T

Tuğçe S.

17 Haziran 2025 18:50
Merhaba bizim doktorumuzda sadece yoğurtta 3 gün kuralı ile ilerlememizi istedi. Sonrasında sebze çorbaları, muhallebiler önerdi. Öğün sayısı ve porsiyon miktarını nasıl ayarlayacağım kafam karıştı.
G

Gükten K.

17 Haziran 2025 19:14
Doktorumuz bize 30 gün olacak şekilde bir liste çıkartmıştı. 6 . Ay sadece tadım ayıydı ve İki ara öğün şeklinde ilerledik. . Örneğin 1/4 yumurta sarısı, şeftali+elma püresi gibi. Amaç zaten bebeğin tatlara alışması alışması. O şekilde 7,5 aya kadar ilerledik. Sonrasında kahvaltı , ara öğün öğlen şeklinde ilerledik ancak doktor yemesini zorlamamamız gerektiğini söylemişti. İlla ki ara öğün yapın demedi. Her doktor farklı ilerliyor sanırım. Doktorunuza da danışsanız daha iyi olur
S

Sevdegül D.

17 Haziran 2025 19:22
Bizede dediğim gibi hayvansal gıdalarda 3 gün dedi öğün falan demedi listede vermedi kendim birşeyler yapmaya çalışıyorum ama normal mi ilerliyorum bilmiyorum sebze çorbalarını nasıl yapacağım pirinç unu kullanmam sıkıntı olur mu labne yapmak istiyorum erken mi irmikle püre yapmak falan istemiyorum biraz pütürlü yesin alışsın istiyorum ne yapmam lazım bu konuda kendi kendine yesin istiyorum bu ek gıda çok karışık bir durum yada ben çok zorlandım
S

Seda Ç.

17 Haziran 2025 19:28
Merhaba, bebeğim şuan 10,5 aylık 5,5 aylıkken yoğurtla başladım her gittiğim doktor farklı bir şey söylemişti. Neredeyse çoğu şeyde 3 gün kuralı uyguladım. Hala yeni bir şey tattırdığımda en az 2 gün bekliyorum yeni bir şey vermiyorum alerji olursa neyden olduğunu anlayamam diye. Yeni tadımları ilk tek başına daha sonra karıştırarak ekliyorum. Tadımlar doyması için değil o yüzden zorlamadan az bir şekilde denetmek daha doğru.
Y

Yağmur G.

17 Haziran 2025 20:50
Merhabaaaaa benimde 4 aylık bir bebişim var ek gıda sürecine yakın zamanda başlayacağım.. bu durumu paylaşacağım ne veriyorsam takip ederseniz çok sevinirim 🌸🌸 ikicocukarasi hesap adım
G

Gülüzar C.

18 Haziran 2025 01:28
Benim bebeğim de 6,5 aylık ek gıdayı severek yiyordu bi kaç gündür istemiyor dudaklarını kitliyor kaşığı almak istemiyor
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

18 Haziran 2025 06:10
Merhaba Sevdegül Hanım, Bu süreci bu kadar özenli yürütmeniz gerçekten çok kıymetli, bebeğiniz çok şanslı 🍀Doktorunuzunda belirttiği gibi, alerji riski yüksek olan besinlerde 3 gün kuralını uygulamak süreci hem güvenli hem de daha hızlı ilerletir.Bu dönemde günde 2-3 ara öğün şeklinde tadımlar yapabilirsiniz. Artık tanıtımı tamamlanan sebzeleri karıştırarak hafif pütürlü kıvamda sunabilir, protein içeren kahvaltılarla da çeşitlendirmeye başlayabilirsiniz 🤗
E

Elif A.

19 Haziran 2025 11:16
Merhaba 7 aylık bebeğime günde kaç öğün vermeliyim ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir