Ek Gıda 5 Ay.kabızlık

148 görüntüleme
Ayşegül A.

Ayşegül A.

1 Kasım 2025 08:12
Arkadaşlar 18 gün oldu tadımlara başladık.yoğurt,kabak,kapya biber,havuç,avakado ve en son bal kabağı verdim dün son günüydü.bu zmana kadar kakasını yapabiliyordu.her yiyeceğe zeytinyağı koydum.dün akşamdan çok kıvranıyor emerken yapmaya çalışıyor yapamıyor ağlıyor.gece sürekli uyanıp durdu.yapamadığı için diye düşünüyorum.az önce yine kıvrandı.tatlı patates vermeyi düşünüyodum bugün.o daha kötü yapar mı acaba.kabızlık yapma özelliği var mı bilmiyorum hiç kendim de yemedim.verdiklerimden versem kakasını yapabilmesi için avakado falan tekrar az bişey olur mu? Öneriniz var mı?
P

Perihan i.

1 Kasım 2025 08:56
Bebeğiniz kaç aylık? Patates vermeyin bence armut kabiza iyi geliyordiye biliyorum
E

Esma E. ..

1 Kasım 2025 08:59
Kabak yedirin o bağırsakları çalıştırıyor elma da verebilirsiniz verdiğiniz miktar çok gelmiş olabilir gerçi her bebekte olan bi şey bu zamanla bağırsaklsrı karı gıdaya alışıyor
Ayşegül A.

Ayşegül A.

1 Kasım 2025 09:32
Teşekkürler
Ayşegül A.

Ayşegül A.

1 Kasım 2025 09:32
5,5 aylık.doktorumuz verebilirsin demişti.tatlı patatesin özelliklerine baktım lif açısından zenginmiş hatta kabızlığa iyi geliyormuş.
H

Hira N.

1 Kasım 2025 09:46
Patates muz gibi gidalar kabız yapar bir süre ara verin derim ben bunlara. Kayısi, armut bunları deneyebilirsiniz bir de her öğün sonrası mutlaka su içirin
T

Tuğba B. ..

1 Kasım 2025 10:05
Armut buharda pişirin anında yapıyor kakasını
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

1 Kasım 2025 10:09
Merhaba; ek gıda sürecine erken başlamışsınız, hem burda hem sosyal medyada detaylı anlatımım mevcut. Tadım yaptığınız besinler arasında kabızlığa en fazla kabaktan fayda sağlarsınız. 3 gün kuralı bu sebeple çok önemli, hangi besine reaksiyon gösterdiğini bulmak bundan sonrası için fayda sağlar 🌸
Ümran A.

Ümran A.

1 Kasım 2025 10:16
@Fatma Atagün hanım kabızlık bir yiyeceğe karşı mı oluyor yani bir nevi alerji gibi yoksa katı gıdaya alışık olmadıkları için mi oluyor. Benim kızımda 6 aylık olmak üzere hafiften tadımlara başladık iki üç gündür kabız olma yolunda ilerliyor merak ettim bilgi almak istedim son cümlenize istinaden .
Ümran A.

Ümran A.

1 Kasım 2025 10:17
Size de geçmiş olsun @Ayşegül Aydın hanım, hepimiz aynı yolda aynı şeylerle karşılaşıyoruz galiba 🐣🥲
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

1 Kasım 2025 10:20
@Ümran Asil Merhaba; kabızlığı hiçbir zaman normal kabul etmeyiz sebebini bulup çözüme odaklanırız. 6 aydan önce sindirim sistemleri henüz gelişmemiş oluyor. Miktarın fazla verilmesinden tutun sadece bir besine karşı bile olabiliyor. Siz şu an tadım dönemindesiniz. 3 gün kuralını uygulayıp bebeğinizi incelemeniz gerekmektedir.🌺
Ümran A.

Ümran A.

1 Kasım 2025 10:21
Teşekkür ederim yanıtınız için @Fatma Atagün hanım
Ayşegül A.

Ayşegül A.

1 Kasım 2025 10:31
@Fatma Atagün erken doğum ve düşük kilo sebebi ile doktorumuz gelişiminin de iyi gittiğini belirtip uygun gördü.Kendine göre ilerideymiş hatta gelişimi.şuan 5200 gr 5 buçuk aylığız.2290 doğdu.ben de istemiyordum hep endişe ediyordum erken diye ama başka özel profesör bir doktora da gittik içim rahat etmediği için.o da herşeyin çok iyi olduğunu tadımlara başlayabileceğimi söyledi.tek doktora bağlı kalmak istemedim.böyle içime daha çok sindi.yutma konusunda çok iyi şuan.öğürme bile sadece ilk kaşık ağzına değdiğinde kabak ve avakadoda yaptı.avakadoyu çok sevdi kabağı sevmedi açmadı ağzını sonra.zorlamadım.yemek isteği çok fazla şükür.bağırsak gelişimi için evet erken tabi.düne kadar kabızlık yaşamadık hatta kabız da değil aslında.zaten.2 ile 4 gün arası kakasını yapıyordu.ek gıdaya başlayınca 1 ile 3 güne düştü her gün yaptığı da oldu.sadece dünden beri kıvranıyor emerken yapmak istiyor yapamıyor.bal kabağı verdiğimde oldu bu.son günüydü dün.diğerlerinde yaşamadık böyle bir şey.Seçeneğim yoktu tatlı patates vardı elimde onu verdim az önce.zeytinyağı ekledim yine.1 çay kaşığı yiyor zaten ilk gün.Mama da içiyor olmadı bugün 1 kere mamanın içine zeytinyağı eklerim ıkınması devam ederse.teşekkür ederim yanıtınız için☺️
Ayşegül A.

Ayşegül A.

1 Kasım 2025 10:33
@Ümran Asil teşekkür ederim ☺️ aynı dönemlerde nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz birbirimizden böyle bilgi alışverişini koparmayalım.hatta sosyal medya hesabınız varsa beni ekleyin ümran hanım özelden de konuşuruz.hesabım profilimde ekli.size de geçmiş olsun.zamanla düzelicek bunlr da☺️
Ümran A.

Ümran A.

1 Kasım 2025 13:18
Çok memnun olurum ayşegül hanım iletişimimizi koparmazsak ama sosyal medya kullanmıyorum. Mail adresimi bırakayım dilerseniz ordan ya da whatsapp üzerinden iletişime geçeriz 😌 umranasil13@gmail.com

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir