Egzama
96 görüntüleme
Ü
Ümmühan ..
11 Ocak 2026 14:22
Kızımda iki aylıkkenden itibaren bacaklarında egzama var kızarıyor ama kaşınmıyor başka yerlerinde de ufak ufak çıkmaya başladı şu an 6 aylık çok kızarınca Hipokort sürüyorum her gün nemlendiriyorum vazelinle sebebi alerji mi kuruluk mu ne yapmam gerekiyor bazen sönüyor bazen çıkıyor anlamadım neden kaynaklandığını da zaten bi kızardığı zaman kortizonsuz geçmiyor
M
Melek T.
12 Ocak 2026 16:56
Ümmühan hanım hipokortu kullanmanızı doktorunuz mu söyledi. Doktorlar o kremi çok kullanmayı tavsiye etmiyorlar
Ü
Ümmühan ..
12 Ocak 2026 17:08
Evet doktorum yazdı en düşük kortizonlu krem diye
M
Melek T.
12 Ocak 2026 17:19
Bize 1 haftadan fazla kullanmamızı tavsiye etmemişti doktorumuz
Ü
Ümmühan ..
12 Ocak 2026 17:21
Uzun süreli kullanmıyorum sönünce bırakıyorum 1 hafta olmuyor ama söndükten sonra da tekrar alevlenmesi uzun sürmüyor
M
Melek T.
12 Ocak 2026 17:27
Yani şöyle biz bir hafta kullandık kullanmayı bırakınca egzama tekrarladı. Doktorumuz devamlı kullanmak yerine haftada iki gün kullanmamızı söyledi ve çözüm olmayınca bıraktırdı. Alerjiden şüpheleniyorsanız bence alerji doktoruna götürün
Ü
Ümmühan ..
12 Ocak 2026 17:37
Alerji testi mi yaptılar peki
M
Melek T.
12 Ocak 2026 17:58
Evet 4 aylıkken kolundan baktılar. Bende çok endişelendim canı yanar diye ama canı yanmıyor anlamadı bile. Kandan da baktı doktor . Ama allerji damlası zaditen vs kullanıyorsanız onu kullanmadan gidin. Bir hafta önceden kullanmamış olması gerekiyormuş testin doğru çıkabilmesi için bilginiz olsun. Bilmiyorum hangi şehirdesiniz ama benim olduğum şehirde ki üniversite hastanesine çocuk allerji bölümüne gittim gerçekten ilgi ve alakalarından memnun kaldım.
Ü
Ümmühan ..
12 Ocak 2026 19:10
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için en kısa zamanda şifa bulurlar inşallah