Düzelen Kalça Çıkığı Tekrarlar mı?
184 görüntüleme
A
Asena
27 Ağustos 2025 12:28
2 aylıkken “Sağ kalçada: Alfa açısı:59 Beta açısı:50 ölçülmüş olup kalça tip 2a lehine değerlendirilmiştir.” değerlendirme bu yönde olup bir ay boyunca çift bez takılması önerildi ve düzelmişti. Şuan kızım 5 ay 7 günlük iki-üç gündür kucağıma uyutmak için aldığımda sağ kalça tarafından küt diye kemik sesi gibi bir ses geliyor. Düzelen kalça çıkığı tekrarlar mı?
E
Elif S.
27 Ağustos 2025 13:08
gerçekten düzeldiyse geriye dönüş olmaz, şüpheniz varsa 5. ayda artık usg uygun bir tetkik değil ama bir röntgen çekimi ile anlaşılabilir. ortopedi doktoruna muayene olursanız yönlendirecektir
A
Asena
27 Ağustos 2025 13:12
Aklımda soru kalmaması için pazartesine gününe randevu aldım götüreceğim. Teşekkür ederim cevabınız için
E
Elif S.
3 Eylül 2025 12:59
asena hanım selamlar, son durumunuzu merak ettim 🤔 var mı bir displazi durumu?
A
Asena
3 Eylül 2025 17:16
Merhabalar ben çocuk doktorumuza randevu almıştım bende çekerim röntgen ama bacakları biraz gevşek ortopediye götürün dedi. Zaten kızım ilk doğduğunda bacaklarını m şeklinde karnına doğru açıkmış eşim karnından da yukarıdaydı diyor. Hep uyurken yatarken falan neredeyse 180 derece açıyor bacaklarını normal mi bilmiyorum. Pazartesi ortopediye gideceğiz inşallah bir sorun olmaz diyorum kendi kendime
E
Elif S.
3 Eylül 2025 18:27
bacakları ayrık tutması displazi açısından daha iyi aslında, bitişik tutması risk faktörüdür. ortopediden sonra yine soracağım, merak ettim bu gevşeklik meselesini, çok belirgin bir gevşeklik olsa siz de farkederdiniz diye düşünüyorum 🤔 eğer öyle bir durum varsa ftr'ye de randevu alın, egzersizler gösterirler 🙏
A
Asena
3 Eylül 2025 18:31
Yani şöyle gevşeklik dediğinde ne demek istedi bilmiyorum ayakları üzerine tam basınç uygulamıyor 6. Aya kadar basması gerekiyor dedi. Zaten bir ay boyunca bebeğim yattı yani kucağıma bile almadım gelişimi o yüzden geçte olabilir diye düşünüyorum. Sadece benim hissettiğim ayaklara basınç çok uygulamaması birde dediğim gibi bacaklarını çok ayrık tutuyor o kadar. Evet biliyorum daha iyi olduğunu :)) Bakalım ortopedi doktoru ne diyecek bir sorun görürse yönlendirir sanırım :) teşekkür ederim merak edip yazdığınız için :))
E
Elif S.
5 Eylül 2025 00:26
bazı bebekler biraz daha geç basınç uyguluyor, bence (umarım) sorun yoktur, olsa dahi, oyun grupları vs var, fizyoterapistler eşliğinde oyunlarla egzersiz masaj ve gelişimi için destekleyici aktiviteler yapılıyor, ona katılırsınız, ilerleyiş hızlanır🙏
biz 45 gün kadar kalça displazisi nedenli tübingen cihazı kullandık, şimdi 8 aylığız, 5aylıkken grafi çektirme-çektirmeme arasında kaldık eşimle, çektirmedik sok karar olarak, arada aklıma geliyor yapsam mı diye, o yüzden bu konuyla ilgileniyorum ☺️ pazartesi yine soracağım size -takıntı (ftr hekimiyim; azıcık da meslek obsesyonu)🤦🏻♀️😅
biz 45 gün kadar kalça displazisi nedenli tübingen cihazı kullandık, şimdi 8 aylığız, 5aylıkken grafi çektirme-çektirmeme arasında kaldık eşimle, çektirmedik sok karar olarak, arada aklıma geliyor yapsam mı diye, o yüzden bu konuyla ilgileniyorum ☺️ pazartesi yine soracağım size -takıntı (ftr hekimiyim; azıcık da meslek obsesyonu)🤦🏻♀️😅

Seçil A. K.
5 Eylül 2025 01:07
Merhaba, benim bebeğimde kalça displazası vardı sadece sol kalçamız gelişmemişti 49 idi. Palvik be tübingen bandaj takıldık 72 gün sürdü tedavi, kalça usg her doktor farklı ölçe biliyor ve sorun her netse çift bezlede geçmiyor olabilir. Çocuk ortopedisyenine muayene olup kalça grafisi muhakkak çektirmenizi öneririm
A
Asena
5 Eylül 2025 03:35
Evet hekim olduğunuz için sanırım ☺️☺️ Elif hanım dün götürdüm kızımı randevuyu öne çektim. Şöyle basınç açısından bize değil nörologa yönlendirilmesi lazımdı dedi doktor bey. Sonrasında şikayetlerimizi dile getirdim. Bacak açma vs bence çok normal bir durum bu gevşeklik açısından zaten küçük yapısıyla da alakalı olabilir esnek olabilir dedi. Usg çekmediler. Pediatrik ortopediye de bir görünün dediler. Ne yalan söyleyeyim ben pek memnun kalmadım bu durumdan da. Pediatrik ortopedi doktoru devlet hastanesinde bulamadım araştırıyorum. Olmadı özel kliniğe gideceğim. Bu arada 2 gündür kızım basıyor ayaklarının üzerine. Sanırım çok uğraştım ☺️☺️ mutluyum 🙂
A
Asena
5 Eylül 2025 03:38
Merhaba dün gittik fakat usg çekmediler. Beni de çocuk ortopedisyenine yönlendirdiler. Siz nerede çektirmiştiniz usgyi ?
E
Elif S.
5 Eylül 2025 05:06
asena hanım selamlar şu an 5 aylık olduğunuz için usg anlamlı değil, grafi çekilmesi gerekiyor açıkcası.
seçil hanım evet usg çok önemli, doktor eline tecrübesine göre çok değişiyor. ben kendim usg yapmama rağmen bebeğime bakmadım, çocuk da çok farklı çünkü. usg'yi çok araştırarak çok ehil bir hekime yaptırdık 🙏
bursadayız biz, usg işinize yarasaydı verirdim ismini ama size grafi lazım asena hanım.
bu arada gevşekliği ortopedi anlamaz cidden, ftr ve nöroloji bakması lazım
devlet hastanelerinde çocuk ortopedisti olmaz bu arada
bursa için isterseniz yine aynı şekilde bartu sarısözen ve müren mutlu isimlerini tavsiye ederim
seçil hanım evet usg çok önemli, doktor eline tecrübesine göre çok değişiyor. ben kendim usg yapmama rağmen bebeğime bakmadım, çocuk da çok farklı çünkü. usg'yi çok araştırarak çok ehil bir hekime yaptırdık 🙏
bursadayız biz, usg işinize yarasaydı verirdim ismini ama size grafi lazım asena hanım.
bu arada gevşekliği ortopedi anlamaz cidden, ftr ve nöroloji bakması lazım
devlet hastanelerinde çocuk ortopedisti olmaz bu arada
bursa için isterseniz yine aynı şekilde bartu sarısözen ve müren mutlu isimlerini tavsiye ederim
A
Asena
5 Eylül 2025 07:47
Elif hanım merhaba İstanbul’da yaşıyoruz. Buradaki doktor Ümraniye ve Kanuni hastanesinde var dedi bana dün ama bulamadım açıkçası dediğiniz gibi sanırım. Araştırıp iyi bir doktor bulup götüreceğim kızımı. Ayrıca nörolojiye de bakayım ona da götüreyim. İki gündür falan dediğim gibi basıyor ayaklarına dik bir şekilde duruyor. Alıştırmalar yapıyorum, egzersiz yaptırıyorum ona. En kısa zamanda da doktora götüreceğim. Çok teşekkür ederim bu arada ilgilendiğiniz için