Düz Kafa Sendromu 3.5 Aylık Geçer mi?

73 görüntüleme
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ocak 2026 11:26
Kızlar bebeğimi yan yatirsakta uyurken hep kafasını çeviriyordu yüzüstü zaman gecirmekten de nefret ediyor.birde ana kucağı kullandim ondan dolayı da kafasının arkasıcok duzlesti. Şuan3.5 aylık1 hafta sonra doktor randevusu var. Kask kullanınca düzelir diyorlar sizce düzelir mi? Kask yazar mi doktor ?
G

Gökçin N.

9 Ocak 2026 11:45
Doktorunuz daha iyi değerlendirecektir kask kısmını,ama dönmeye başladıktan sonra benim kızım hep yan yatmaya başladı. Düzeldi kafası (6.5 ay). Doktorunuz da bekleyelim diyebilir ama kask da dünyanın sonu değil. İleride sıkıntı çekeceğine kısa süreli kask taksın daha iyi.
İ

İpek B. Z.

9 Ocak 2026 11:57
Doktorunuz bir degerlendirsin Hilal Hanım, ama kask derse de korkmayın. 4 aylıkken kullanmaya başlayınca birkac ayda düzeliyor bebeklerin kafası ama mesela benim oğlum 6 bucuk aylıkken başladı, şu an 13 aya girdi bugün hala kullanıyor, muhtemelen bu ay ya da 1-2 aya bitecek tedavi. Kask tedavisi demezse doktor, inatla tummytime yaptirin, ağlamasına kanmayin kendi iyiliği için cimcimenin 😄ve 4 aya gelir gelmez destekli olarak kucağınızda oturtun bol bol. 5 aya gelince hala düzelme yoksa o zaman tekrar kask için doktorunuzla görüşün. Umarim çabucak düzelir❤️
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ocak 2026 12:01
@Gökçin Noyan sizin kızınızın kafasındaki düzlük ne seviyedeydi ? Ne kadar sürede düzeldi ? Teşekkürler
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ocak 2026 12:03
@İpek B Z yoo kasktan korkmuyorum düzelsin de. Peki kast sizde etti etti mi ne kadar sürede farkı görmeye başladınız?
İ

İpek B. Z.

9 Ocak 2026 12:09
Ilk aydan itibaren düzeliyor Hilal Hanım, milim milim düzeliyor her ay. Toplam 22 milimetre eğrilik vardi bizde, sag tarafa yatmaktan sag düz, alnin solu ve sol göz bi tık daha gerideydi, kafanın arkası sol bombe sag düz, kulakları bile ayni hizada degildi. Alın, göz, kulakları tamamen düzeldi. Arkada da cok düzelme oldu ama biraz gec basladigimiz için ve tam kafa büyümesi olacagi zamanlar şansımıza 38bucuk üstü ates olup kaskı takamayınca istedigimiz kadar düzelme olmadi arkada ama ona rağmen cok iyi, artık sadece biz fark ediyoruz egriligi bildiğimiz için. Kaskin tek sıkıntısı 23 saat kafada olmasi, onda da bebekler cok cabuk alışıyor sanki kafasının bir parçası gibi, anne baba üzülüyor işte
Hilal K. .

Hilal K. ..

9 Ocak 2026 12:11
@İpek B Z çok geçmiş olsun düzelmesine sevindim umarım kızımın da düzelir teşekkürler açıklayıcı cevabınız icin
G

Gökçin N.

9 Ocak 2026 12:27
Yaklaşık 2 ayda düzeldi. Yani 4.ayda yan yatmaya başladı ve şansıma hep yamuk olan tarafın tersine yattı. Şimdi 6.aydayız. Tabi her bebekte faklıdır,sizinki 1 ayda da düzelebilir. Doktorunuz en iyisini bilecektir içiniz rahat olsun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir