Düşmeyen Ateş

266 görüntüleme
R

Rumeysa A.

30 Ağustos 2025 18:44
Merhaba bebeğim 8 aylık dünden beri ateşi var bugün neredeyse hiç düşmedi ateşi ağrı kesici verdim iki kere düşmeyince doktorumuz dekort iğne dedi onuda verdim hala düşmedi 38.7 ateşi. Kan tahlili temiz idrar tahlili temiz. Diş çıkarıyor diyenler var ama diş bu kadar ateşli mi geçer?
A

Ayşe G. K. T. ..

30 Ağustos 2025 19:04
Aynı durumu ben de yaşıyorum 8 aylık dünden beri ateşi düşmüyor tahliller temiz enfeksiyon yok diş deniliyor
M

Merve N.

30 Ağustos 2025 19:08
16 aylık dün geceden beri biz de düşüremiyoruz bir haftadır ishaldi ilaç kullanıyorduk bıraktık ateş başladı. Acile gittik ishalken damar yolu bulamadılar diye şimdi de serum değil ilaç verildi ağızdan ama yine de tam düşmüyor.
R

Rumeysa A.

30 Ağustos 2025 19:19
Umarım diş sancısıdır geçmiş olsun sizlere de 🙏🏻
E

Elif S.

30 Ağustos 2025 20:17
covid veya 6. hastalık olabilir belki 🤔 3 gün ateş nedeniyle sıkıntılı, 4. gün düzelip döküntü olursa anlaşılır
E

Elif S.

3 Eylül 2025 12:58
rümeysa hanım merak ettim ateş durumunuz nedir, neye bağlı olduğu anlaşıldı mı?
E

Elif S.

5 Eylül 2025 00:31
herkese selamlar, ayakta olan annelere soracağım; dün geceden beri ara ara yükselem ateşimiz var, en yüksek 39 gördük, duş, paranox fitil, dolven dönüyoruz. calpol asla içmiyor bebeğim.
tetkiklerinde crp negatif olduğu için bakteriyel enfeksiyonları dışladık. influenza/covid/rsv/adenovirüs negatif.
şüpheli bir ishal durumu var-1 kez yaptı; diş çıkarıyor; onunla ilgili de olabilir.
başka ek semptom-odak yok; huzursuzluk var. daha 1. günü bitirdik ateşli.
muayenede odak bulamadı doktorumuz.
nedeni bilinmeyen ateş durumu olup; sonuç olarak görülen-farkedilen -bulunan hastalığınız neydi?
R

Rumeysa A.

5 Eylül 2025 05:31
Merhaba Elif hanım evet anlaşıldı, iki gün düşmeyen ateşten sonra ateşi düştü birden bir kaç gün sonra da dişi şişti diş çıkarıyor.
R

Rumeysa A.

5 Eylül 2025 05:34
Diş çıkarırken ishal olmaz, 38 dereceyi geçmez dedikleri için tedirgin olmuştum demek ki doğru değil ishal de olunuyor 38 dereceyi de geçiyor. Umarım bebeğinizin derdi de sadece diş çıkarmaktır çok geçmiş olsun 🙏🏻
E

Elif S.

6 Eylül 2025 05:06
bizim doktorumuz açıkcası diş çıkarırken ishal olur dedi, ateş için sorduğumda nadir de olsa görebiliyoruz, diş ateş de yapabiliyor dedi 38.6 için.
evde 2 gündür takipteyiz, dün 39.1'i de gördük, 2.dişimiz yüzey üzerine çıktı dün, bakalım bugün genel durumu daha iyi gibi, aça 38.5 hala, umarım düşer de kurtuluruz
çok teşekkür ederim
R

Rumeysa A.

6 Eylül 2025 19:30
Ağrı kesici vermiyorsanız verin belki işe yarar. Gece uyumuyorsa en azından gece rahat uyumasına yardımcı olabilir
E

Elif S.

6 Eylül 2025 20:52
iki ilacı da fitil olarak veriyoruz, ama fitil nedeniyle anal refleks aktifleşiyor olmalı ki, anında kaka yapıp ftili çıkarıyor. çok zorlanıyoruz. paranox fitil ve ibubaby fitil.
akşam üzeri 39.2yi görünce tekrar acilden gittik, üsye testleri tekrarlandı negatif. crp hemogram patolojisi yok. gaitada rota adeno nörovirüs negatif. gaitada tek görülen eritrosit. (fitili verirken veya kaka yapıp fitili çıkarırken de o bölgeyş hasarlamış olabiliriz, o yüzden eritrosit denilen kan hücresi görülmüş olabilir. çook az miktarda mukus vard bugün son 2 kakasında, ama diş dönemi mukus da olabilir. yan her şey birbirine girdi. ateşi 3.gün devam ettiği için doktor kanlı mukuslu kaka olarak kabul etti ve antibiyotik verdi, içemedik kustu, bakalım nasıl ilerleyeceğiz. Allahım yardım etsin şifasını versin inşallah 🙏
R

Rumeysa A.

6 Eylül 2025 21:32
Ay çoookk geçmiş olsun rabbim bir an önce şifa versin inşallah amin 🤲🏻
Y

Yeliz K.

12 Eylül 2025 13:27
Benim kızım da 4 yaşında cumartesi gününden beri ateşli antibiyotik kullanımı işe yaramıyor havale hastası birde 2 gündür hastanede yatıyoruz Dr covid den şüphelendi ama negatif geldi hastanede olduğumuz halde ara ara ateşi çıkıyor
Ç

Çilem D. A. ..

12 Eylül 2025 19:52
Merhaba benim kızımda 22 aylik dün ateşli havale geçirdi tahliller temiz kovid negatif 2 gündür hastanedeyiz ateşi düşmüyor tam düşüyor derken birden yükseliyor
R

Rumeysa A.

12 Eylül 2025 20:02
Salgın var galiba
E

Elif S.

12 Eylül 2025 20:22
gerçekten berbat bir hafta geçirdim bu ateş nedeniyle.
testlerde asla bir şey yok. ateşin uzun sürmesi ve dirençli olması nedeniyle antibiyotik kullanıyoruz biz de şu anda, 2gün hastanede yattık, polikliniğin önü hep zıbınlı bebişler ve yorgun ebeveynlerden oluşuyordu.. Rabbime hepimize güç kuvvet versin, en başta psikolojik olarak, bebişlerimize de sağlık🙏

ne salgını olduğu bir an önce anlaşılsa keşke🤦🏻‍♀️
R

Rumeysa A.

12 Eylül 2025 20:38
Keşke.. bizimkinin diş olduğu belli oldu ama hala düzelmiş değil. Diş çıkarmakta çok zormuş ne uyku kaldı ne bir şey psikolojik olarak çok yıprandım anlıyorum sizi rabbim bebişlerimize sağlık bize de güç kuvvet versin 🙏🏻
E

Elif S.

13 Eylül 2025 04:20
bizde de 2.diş çıktı, alt diş. yalnız doktorlar özellikle alt diş bunu yapmaz dedi yine yine. 39.5lardaydık. şu an evet me gece uykusu ne bir şey, ama hamdolsun yani en azından o kontrolsüz ateşler geride kaldı ve umarım tekrarlamaz.
bizim dişten değildi sanırım, antibiyotikle geriledi çünkü ateş. ya da zaten gerileyeceği vardı 🤔 her şey o kadar muallak ki.. yani bu sağlık sektörünün dibinde biriyim, eşim de öyle.. ama kendi söküğümüz ne kadar zor geldi ve çaresiz kaldık. hala ne olduğunu anlayamadık
R

Rumeysa A.

13 Eylül 2025 04:56
Evlat olunca insan bildiği şeyleri de unutuyor bir an önce sağlığına kavuşsun inşallah

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir