Dudak Bağı Konuşmayı Etkiler mi
71 görüntüleme
G
Görkem Ö. ..
30 Eylül 2025 16:44
Merhabalar oğlumda dudak bağı var ön dişleri ayrık çocuk doktoru beslenme ve gelişim iyi olduğu icin önermedi kesmeyi fakat şuan2.5 yaşında üst dişlerini fircalatmiyor ve bazıharfleri kelimeleri tam söyleyemiyor dudak bağı konuşmayı etkiler mi ? Kestirmeli miyim ? Ve kestirceksem hangi bölüme gitmeliyim lütfen yardımcı olur musunuz
A
Asena A. ..
30 Eylül 2025 16:56
Biz Almanya’da kalıyoruz burada emzirme danışmanlar genelde dudak bağı varsa dil bağı da vardır diyorlar burada C2 o lazeri ile kesiyorlar ve evet konuşmaya dahi etki edebiliyormuş dil ve dudak bağı ,emzirirken sıkıntı yaşamadınız mı hiç?
G
Görkem Ö. ..
3 Ekim 2025 22:23
Hayır sorun yaşamadım çok uzun memede kalmıyordu en fazla 15 dakika ama sık sık emiyordu oğlumun dişleri çıkınca boşluktan ben fark edince hemen sordum doktoruna 5 6 aylik falandı doktor gerek yok herşeyi çok iyi ayriklik zamanla kapanır dedi kapanmayinca tekrar sordum gerek yok dedi bir dis hekimine sordum kalıcı dişler olmadan olmaz falan dedi anlamadım kaldım öyle şimdi çevremde denk geliyorum kestiren çok birde bir yerde konuşmaya etki edebilir yazınca çok endişelendim bazı kelimeleri harfleri tam soyleyemiyor çünkü 3 yaşına girecek yakinda şuan kestirebilir miyim ki nereye kestirebilirim ki bölüm olarak