Dönme Sorunsalı
169 görüntüleme
E
Edanur Ş.
11 Ekim 2025 04:48
Baebeğim 7 ay 4 günlük. SGA olarak dünyaya geldi. Ne yaparsam yapayım karın üstü egzersizi sevmeyen bir bebekti. 2 hafta önce yüzüstünden sırtüstüne döndü. Fakat sırtüstünden yüzüstüne dönmüyor. Egzersizler yaptırıp destekliyorum ama bu zamana kadar sırttan yüze dönmedi. Her iki tarafa da dönmesi önemli mi? Ne zamana kadar sırtüstünden yüzüstüne dönmezse sorun teşkil eder?
A
Ayşegül Ü.
11 Ekim 2025 05:43
Dokuzuncu aya gelindiğinde her iki tarafa da dönmesi bekleniyor. Yani sizin daha iki ayınız var, daha iki hafta önce yeni bir şey öğrenmiş diğeri biraz daha zaman alabilir, her çocuğun gelişimi ve hızı kendine özel, ama içiniz rahat etsin istiyorsanız çocuk doktorunuza da sorabilirsiniz. 🙏🏻
E
Edanur Ş.
11 Ekim 2025 06:50
Bu durum için fizik tedaviye yönlendirdi aslında gelişimsel pediatri. Fizik tedavi egzersiz gösterdi onları yaptırıyorum. Arada ilerlemelerini görüyorum ama dönememesi hâlâ kafama takıyorum. Bir anne olarak endişe duyuyorum hiç dönemezse ne gibi bir problem olur düşüncesi içimi yiyio bitiriyor açıkcası.
E
Efsin
13 Ekim 2025 23:05
Aynı durum bizde var oyuncaklarını gösteriyoruz fakat eliyle uzanmıyor aynı şekilde dönmüyor fizk tedavi alıyoruz. Henüz ilerleme yok 8 aylık
E
Edanur Ş.
14 Ekim 2025 00:18
3 ay sonra tekrar görmek istedi fizik tedavi. O zamana kadar döner inşallah Sizde de tek tarafından dönüp diğer tarafına mı dönmüyor acaba? Niye tembellik yaparsa bizim bebişler
E
Edanur Ş.
4 Kasım 2025 16:10
Bebeği aynı problemi yaşayıp bu başlığın altına gelenler için güncelleme yapayım bebeğim 7 buçuk aylıkken yüzüstünden sırtüstüne 8 aylıkken sırtüstünden yüzüstüne döndü. Fizik tedavinin verdiği egzersizleri uygulamak yardımcı olmuş olabilir ama başarıyorlar kendinizi üzmeyin 🌸
E
Efsin
7 Kasım 2025 07:56
Ne gibi egzersizler verdi ve ne sıklıkla günde kaç kez yaptırıyorsunuz
E
Edanur Ş.
7 Kasım 2025 08:03
Bebeğim huysuz olmadığı müddetçe egzersizleri yaptırmaya çalışıyordum. Yerde sert zeminde yatarken baş hizasında olacak şekilde sevdiği bir oyuncağı koyuyordum. Mesela sağ tarafına dönmesini istiyorum sol bacağın sağ bacağının üstünden yana çevirip kalçasından hafif destek veriyordum oyuncağı almaya çabalarken dönmüş oluyordu zaten. Aynı şekilde diğer taraf içinde yapıyordum. Yüzüstü yatışında da kolunu kendini sırtüstüne çevirebilecek pozisyona getirip yine aynı şekilde oyuncakla teşvik ediyordum. Bi de plates topu üzerinde egzersizleri vardı onları göstermeden anlatmam mümkün değil gibi