Doğumdan Sonra Hayatına Geri Dönebilenler Nasıl Başardınız?

275 görüntüleme
Z

Zehra Ç.

10 Ekim 2025 08:57
Bebeğimin bugün 4. Ayı doldu. Geriye dönüp baktığımda sadece evdeydik. Bakıyorum çevreme arkadaşlarıyla gezenler alışveriş yapanlar kahvaltılara gidenler tatile bile giden var hayret ediyorum nasıl yani diyorum zira ben duşa bile giremiyorum evde bebeğimi tutacak biri olmadığında. İlk doğduğu andan itibaren hiçbir şeyi sevmeyen bir kızım vardı. Pusete koyduk hastaneden çıkarken onda bile yatmadı doğduğu gün yahu doğduğunun daha farkında olmaman lazım puseti yattığın yeri nerden biliyorsun. Uyumadı etrafa bakıyordu gelirken. Şaka gibi ama gerçek. Neyse dedim yavaş yavaş alışır sever. Araba yolculuğu sevmedi. Yenidoğan dediğin yatar uyur. Uyku asla olmadı yani gazdandır diyor herkes ama ilk doğduğu zaman hemşireler gazı olmaz bu günlerde sonra başlar demişti. Gazı yokken dahi uyumuyordu. Bebek arabasına bebeklerini koyup yürüyüş yapan gezen çiftlere çok imrendim. Bizimki bebek arabasını da sevmedi. Doğa yürüyüşü yapalım dedik bir kez sürekli bağırdı ağladı yatmadı. Bir daha da gitmedik. Sadece 1 kez bebeğim ben eşim dışarı çıktık çünkü asla durmuyor. Araba kullanamıyorum tabiki arabada da durmuyor. Yani genel olarak hayatından memnun olmayan bir kızım var. Haliyle ben 4 aydır evdeyim. Ondan önce de hamileliğim zorluydu zaten evdeydim son aylar. Hayatına geri dönen gezen bebesi uyuyan her koşula uyum sağlayan bebekli anneler çok şanslısınız 🙏🏻yani bebek arabası puset araba asla alıştırmayla ilgili değil. Ezberlenmiş cümleler bizde hiç işe yaramadı… 4. Ay atağı da üzerimden geçti 1 aydır uykulara düşman zaten çok sevmiyordu da 1 ay hiç gündüz uykusu yapmadı geceleri de çok geç yatıp erkenden kalktı sabahları. Genel olarak bebeği her şeye uyum sağlayan benim ki gibi cadı olmayan anneler çok şanslısınız. İçimi dökmek istedim
Ş

Şefika N.

10 Ekim 2025 09:07
Merhabalar öncelikle allah bağışlasın 💐 benim kızımda 43 günlük bizde normal yaşama dönemedik, benimle aynı anda doğum yapanlar var çevremde daha bebeği 10 günlükken gezmeye başladılar kadın doğum kilosunu bile vermiş ben de bunları görünce üzülüyorum çünkü bizimde sürecimiz pek kolay ilerlemiyor sabahları evde kimse yoksa eğer yüzümü bile yıkayamıyorum, emerken uyuyor bırakınca uyanıyor en az yarım saat kucağımda derin uykuya geçmesi lazım. Beşiğinde yatmıyor ortamızda yatıyor gibi gibi bizi de zorlayan durumlar yaşıyoruz ama her çocuk ayrı bu sürecinde geçici olduğunu hatırlatıyorum kendime her andan keyif alacak bahaneler üretiyorum kendimce 😂
S

Saziye G.

10 Ekim 2025 09:10
Evet çok zorlu bir süreç o kadar haklısınız ki yazdıklarınızda baştan 1 ay bizde yaşadık o dönemi doktoruma gidince anlatıyordum. Oda bebek size ayak uyduracak siz değil derdi istisnalar harç. Bende öyle yapıyorum 10 aylık şuan ve inanın rahat olmakla alakalı bir durum biraz ben bebek yokken saha az gezerdim. Şimdi daha çok gidiyorum 2. Ayından beri devamlı bebek arabası işe dışarıdayız ayrıca gazlı bir bebekti kolikti o saatlerde evde olurduk. Tabiki dışarıda fenalaştı ağladı çok zorlandık ama bir şekilde oyaladık eşim çok destekçi oldu devamlı farklı alternatif şeyler deniyoruz. Bizimkisi şuan etrafı çok keşfetti bebek arabasında asla durmuyor ama ben gene çıkıyorum sevdiği şeyleri dikkatiniçeken şeyleri yapıyorum evet zor oluyor ama bizde bir yerden başlamak durumdayız. Ayrıca tek bakıyorum kimse de yok yanımda ama bebeğiniz çok ağlıyor vedırmuyorsa bir sıkıntısı vardır. Eğer sizi çok bunaltıyorsa destek alın bence bu şekilde daha çok yorucu olur. Hem eşiniz için hemde sizin için
G

Glbk

10 Ekim 2025 09:11
Çok benzer şeyler yaşamışız benim bebeğimde bugün 4 aylıkoldu.bebek arabasını asla sevmedi defalarca inatla denedim ama nafile.3 ay boyunca sizin gibi eve hapsoldum.tüm yaz evde geçti şimdi kanguruyu denedim ve beğendi.günde birkaç kez kanguru ile evin çevrelerinde dolaşıyoruz.tabi benim sırtım belim çok ağrıyor hele de akşamları.oğlum da genel anlamda çok memnuniyetsiz.uyanık olduğu her an onunla oynamam gerekiyor yoksa ağlıyor.gündüzleri 4 uyku yapıyor ve her biri 30dk sürüyor fazlası asla olmuyor.sizin gibi tek bakıyorum.banyosunu tek yaptırıyorum.herşeyiyle ben ilgileniyorum ve gerçekten bende çok yoruldum.
G

Glbk

10 Ekim 2025 09:12
Araba konusuna gelince şimdilik kısa mesafelerde duruyor ama sadece kucağımda ana kucağına yatmak istemiyor asla.bebekten önce aktif araba kullanıyordum ama şimdi maalesef kullanamıyorum çünkü araba koltuğunda durmuyor 🥲
S

Sinem S.

10 Ekim 2025 09:43
Ben kimsenin mükemmel olduğunu ve çabucak geri dönebildiğini sanmıyorum evet bebeklerimiz farklı her bebek aynı huyda değil aynı kolaylıkta da değil sadece bir etken destek faktörü galiba çok destek alan ve desteksiz büyüten anneler olduğunu düşünüyorum. Bazı kadınlar sosyal medyaya bilerek baaşka hayatlar yansıtıyor gerçekleşri hepimiz biliyoruz. Bende bir dönem çok takıldım buna ama geçecek çok çabuk büyüyorlar kendi açımdan diyorum artık acelem yok onun hiç bir anını kaçırmak istemiyorum. O büyüyüp toparlandıkça benim de hayatım yavaş yavaş geri geliyor düzen tekrar oturuyor. Acele etmeyin bence Zehra hanımcım herkes aynı yollardan geçiyor, düzelecek
Z

Zehra Ç.

10 Ekim 2025 09:51
Kangurumuz yok onu da sevmez diye hiç almaya niyetlenmedik. Herkes o size uysun diyor ama böyle bir şey mümkün değil uymayan bebek de ne yaparsan yap uymuyor yani. Benim bebeğim çok sinirli her dediği anında olsun istiyor altı asla kirli kalamaz yaptığı an değişecek emmek istemez 2 dakika sonra ister.. o anı gözden kaçırmıycaksın mesela memeyi geç versem küser bağırır emmek istemez. Bebek arabasına asla zorla oturup alıştırmak gibi bir durum olmuyor yani ortalığı yıkar. Boğazı patlarcasına bağırıyor nefesi kesiliyor öksürüyor elleri kolları titriyor. Yani o bize uysun alışır ayak uydursun yapamıyorum.
Fulya E. E.

Fulya E. E.

10 Ekim 2025 10:05
Annesi benim bebeğim beş aylık inanır mısın üç saatlik araba yolculuğunu yedi saatte yaptığımızı biliyorum (3aylıkken) . Bebeğinizin şimdi şimdi görme yetileri şimdi çok daha iyi duruma geldi. Benim bebeğim dördüncü ayından beri etrafı daha çok gözlemliyor, çünkü görebiliyor. Sevdiği oyuncakları sevdiği kitabı alıp çantamı sırtlayıp iki üç günde bir market için bile olsa bebeğimle çıkmaya çalıştım. İlk başta mızmızlandı. Şimdi bebek arabasına koyunca önce etrafı gözlüyor sonra mışıl mışıl uyuyor. Herkesin desteği farklı bebeği farklı anneliği farklı. Ben bir ay önceye dek saçımı bile taramamıştım . Ne halim ne hevesim vardı. Şimdi biraz biraz güneş kremi falan sürmeye çalışıyorum . Her çocuğun mizacı da farklı. Şu da bir gerçek ki biz eğer gergin olursak o daha da gerilecek daha huysuz olacaktır. Beş dakikalık mini gezilere çıkarak başlayabilirsiniz. Emin olun insanları ağaçları arabaları izlemeye başladıkça dış dünyaya ilgisi artacak, daha mutlu olacaktır. Buna rağmen ağlayabilir tabiki, sakinleştirip biraz oyalamaya çalışmak gerekiyor. Hala ben dışarı girmeden önce bir sürü oyunlar yapıyorum bir sürü şaklabanlıklarla güldürerek eğlendirmeye çalışıyorum . Hadi gidelim güzel güzel gezelim falan diyorum,şarkılarla şakalarla evden çıkıyorum . Pozitif olmaya çalışıyorum . Bebeğin kendimi ifade etmesinin tek yolunun ağlamak olduğunu unutmuyorum.
Kanguruya gelince Bel destekli kangurular var internette 300-500 liraya denemek için uygun fiyatlı bir tane alabilirsiniz. Kanguruyu da size sırtını dönecek şekilde takarsanız belki etrafa bakabilir, siz de biraz hava almış olursunuz. Beğenirse daha kalitelisiyle devam edersiniz . Unutmayalım bu zamanları bir daha gelmeyecek. Mümkün oldukça olumlu görmeye çalışmak lazım. Kolaylıklar dilerim
H

Hülya A. ..

10 Ekim 2025 10:09
Biz de aynı şeyleri yaşadık. Bebeğim kolikti ve ben bununla birlikte ağır bir depresyon da yaşadım. Tek basimaydim. Tam 5 ay evden dışarı adım bile atmadım. Simdi eşimin ısrarları ile çıkmaya başladım.Haftasonu büyük oglumu dershaneye bırakıp ordan yürüyüş AVM vs . Ne olursa gitmeye başladık. İlk başlarda zorlandık çok ağladı ama yeni yeni uyum sağlamaya başladı bize şuan 5 ay 22 günlük.
Y

Yagmur E. ..

10 Ekim 2025 10:15
Cok zor şeyler yaşıyorsunuz benim de bebegim 3. Ayini dolduracak ve ben de3 aydırhastane dışında1 kez disari çıktım su an emerek uyuyor bırakınca uyanıyor gece uykularıdesen 2 saatuzun uyuyunca bi sorun mu var diyekontrol ediyorum siz anlayın normalini ama napayim şansıma diyorum gülümsemesini izliyorum onunla motive olmaya çalışıyorum yani hepimiz hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz sanirim dilerim sihirli değnek deymişgibi düzene girerler.
Ö

Öznur Ç.

10 Ekim 2025 10:21
Aynı durumu bende yaşadım hatta bebeğim hala uzun yolculukları sevmiyor ama merak etme zamanla az da olsa bu durum düzeliyor çünkü büyüdükçe etrafı merak etmeye başladığından dışarı çıkmak hoşuna gidiyor bebeklerin emzirdiğin için belki de hep evde kalmışsındır çünkü bende emzirdiğim için ve üstünü örtüp emzirmeye alışamadığımdan dışarda duramıyordum ama büyüdükçe o durumu da aşıyorsun anlattıklarını çok iyi anlıyorum ama merak etme geçecek
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

10 Ekim 2025 10:40
Merhaba bende aynı süreçleri yaşayan bir anne olarak oğlum beşinci ayda ve eskiden daha iyi uyuyordu.simdi oyun oynamak içinuyumak istemiyor sanirim herkes bir şekilde buyoldan geçiyor çocukları uyumlu olan insanlar çok şanslı ama çoğu inandırıcı değil ya da destek alıyor.umarim herşey yoluna girer çevreye ilgisi artar. Bu günlerde geçiyor, kesinlikle sizinle alakalı değil moralinizi bozmayın 🙏
Yeter O. .

Yeter O. ..

10 Ekim 2025 10:46
Bebeğim4 aylık oda eskiden sevmiyordu hep evdeydim kendi kendime düşündüm böyle olmayacak eşim askeri personel 22 gün izni vardı dedim çıkalım ilk aileme Elazığ’a gittim 10 gün kaldım şimdi Diyarbakır’ı gezdik bu sefer de Mardin’e geldik çünkü hep içerde olmuyor ben bile bi ara dışarı çıkmak istemiyordum çünkü eve alışmıştım sizde biraz dışarı çıkın gerçekten psikolojik olarak da insan kötü oluyor
D

Dilan G.

10 Ekim 2025 10:47
Merhaba bebeğim 1 aylık uyurken sürekli ıkınıyp gaz sancısı oluyo ne yapmak lazm
Huri Ş.

Huri Ş.

11 Ekim 2025 07:03
Gebelikte anne ne kadar stres olursa kortizole o kadar maruz kalıyor bebek ve doğduğunda fazla huysuz olabiliyor.Belki sizin bebeğiniz de bu yüzden böyle olabilir dilerim tez zamanda geçer. Bebek arabası konusu olarak da bizim bebeğimiz 70 günlük şu anda ilk günler avazı çıktığı kadar bağırıyordu pusette. Doktor kontrollerine bile kundak yapıp gittim bi süre halbuki gerçekten pahalı da bi marka aldık. Meğer o marka pusetler daha dik olduğunu için bebek rahat edemiyormuş. Tesadüfen benimle aynı marka alan biri söyledi ‘ya biz de bu marka aldık bu biraz dik o yğzdenn rahatsız ediyor dedi. Sen yine de uyurken olsun koy içine alışsın dedi.böyle böyle alıştık şükür ☺️ Bu arada dışarı çıkamamış olman kesinlikle senin suçun değildir eminim destek çok önemli gerçekten bi kuaföre bile çıkmak insana o kadar iyi geliyor ki birinin yanında sana yardımcı olması gerek.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir