Doğumdan Sonra Gebelik Şekerim Kaldı Ne Yapabilirim?
59 görüntüleme

Esra Ö. ..
14 Eylül 2025 20:02
Doğum sonrası gebelik şekerim kaldı :( Emziriyorum inanilmaz yeme ihtiyacım oluyor. Zaten oldum olası tatlıya düşkünümdür ama şekerim çıkınca biraz yediklerime dikkat etmeye başladım bu sefer süt üretimi yavaşladı. İlaç kullanmak istemiyorum var mı öneriniz? Yada gebelik şekeri doğumdan sonra kalan var aranızda?
E
Es
15 Eylül 2025 21:30
Benim de gebelik şekerim vardı doğumdan sonraki ilk 3 ay kontrolsüz bir yeme dürtüsü oldu ve hızla geri kilo aldım doğum kiloma geldim. Sonrasında (ne yazık ki) bebeğimde alerjiye dair belirtiler gözlemlediğim için birçok besini bıçak gibi kestim ve 4 ay boyunca hiç tüketmedim. Hamilelik öncesi kiloma döndüm 🙃 Başta zor olsa da zamanla bünye alışıyor. Üç aylık kan şekeri ortalamam da bu süreçte hızla düştü. Şu an kaç aylıksınız bilmiyorum ama bir süre sonra bu kadar yeme isteği kalmıyor ve sütünüz de sandığınız gibi etkilenmiyor rahat olun. Takviyeler kullanırsınız bol su içersiniz yerine gelir 🙏

Esra Ö. ..
15 Eylül 2025 21:35
14 aylık bebeğim ama en başından beri çok sütüm olmadı hala öyle biraz bıraksam ipin ucu kaçıyor 🙈 Umarım sizinki gibi kilo veririm ve düzene girer. Şuan doğum kilomdan da fazlayim 🥺