Doğumdaki Köprücük Kemiği Kırığı
202 görüntüleme
İ
İlkay Y. O.
23 Haziran 2025 14:18
Hocam merabalar. Ilk cocugum erkek 3750 gr doğdu normal doğum. Doğum da Köprücük kemiği kırıldı. Ikinci kez hamileyim. Normal doğumdan bu yuzden cok korkuyorum. Ilk doğumdan boyle olanların ikinci dogumlarda da böyle mi oluyor riske atmamaĺi miyim. Neden böyle oluyor
A
Ayşe N. Ç.
8 Eylül 2025 21:00
Merhaba, benim bebeğim de 3750 doğdu ve bebeğimin iri olması nedeniyle doktorum omuz takılması riskine dair beni bilgilendirdi. Öğrendiğim kadarıyla vajinal doğum sırasında (pek çok sebebe de bağlı olabilmekle beraber) omuz takılması neticesinde köprücük kemiği kırılması gibi bir olay yaşanabiliyor. Bu olay çocuğun fiziki gelişimi ve anne anatomisi ile ilişkili bir durum. Her kilolu doğan bebekte olacak diye bir kaide/istatistik de yok. Yani yeni bebeğinizin böyle bir şey yaşama ihtimali ilkinden bağımsız bir durum. O yüzden süreçte doktorunuzla konuşarak bebeğinizin gelişimi üzerinden birlikte değerlendirmeniz daha doğru olur. Benim doktorum pelvik muayenemde bu irilikte bir bebeği vajinal yolla doğurmamamın bebek açısından daha sağlıklı olacağını söyleyerek beni sezaryene yönlendirdi, ben yine de vajinal doğum denemek istedim. Lakin sancılarım olsa da vajinal doğumum ilerlemediği için (açılmalarım yeterli değildi) sezaryen doğum yaptım.
K
Kader P.
27 Eylül 2025 11:44
Merhaba geçmiş olsun bebeğinz köprücük kemiği nasıl şuan iyi mi?