Doğum Sonrsı Regl
149 görüntüleme
Z
Zuhal E.
12 Ocak 2026 10:10
ağustos ayında doğum yaptım(sezeryan) loşi kanaöaö bittikten somra her ayın 29 30 gibi kanaöaö geldı fakat en son kasım reglimi aralık 1 inde geldi 5 6 gün sürdü aralık ayı reglımın de ocak başı gıbı gelmesi gerekırdı fakat gelmedi söktürücü ilaç içiyorum gebelik testlerıde negatif sizce neden bu şekilde
Z
Zuhal E.
12 Ocak 2026 10:32
tabiki doğum sonrası kendı doktorum da muayene etti 2. ayımda da tekrarmuayene oldum fakat tekrar muayene olmam gerekır mı
Z
Zuhal E.
12 Ocak 2026 10:33
sanırım yanlışanladınız sürekli regl olmadım loşi kanamambittikten sonra her ay düzenlişekilde regl oldum 3. aydan sonra yanı örn ayın hep 29 unda reglim geldi vebitti bu normalmiş zatem

Afranur K.
12 Ocak 2026 10:55
Aktif emziriyor musunuz ya da zlynda türevi bir doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz? Bu tip etkenler genellikle regl olmayı geciktirebilir hatta kesedebilir.
Aktif emzirme dönemi hormonal olarak inanılmaz bir dalgalanmadır aslında.
İçiniz rahat etmeyecekse tabi ki doktorunuza başvurun. Ama burada sizin gibi olan ya da olmayan insanlar çoğunluktadır diye düşünüyorum. Sadece sağlık dediğimiz şeyin öncesi ve sonrası da değerlendirilir. Doğum öncesi regl düzeni/doğum süreci/doğumdan sonraki süreç vs.
Aktif emzirme dönemi hormonal olarak inanılmaz bir dalgalanmadır aslında.
İçiniz rahat etmeyecekse tabi ki doktorunuza başvurun. Ama burada sizin gibi olan ya da olmayan insanlar çoğunluktadır diye düşünüyorum. Sadece sağlık dediğimiz şeyin öncesi ve sonrası da değerlendirilir. Doğum öncesi regl düzeni/doğum süreci/doğumdan sonraki süreç vs.
D
Damla B.
12 Ocak 2026 11:26
Emzirme sonlanana kadar bu şekilde adet düzensizliği normal. Her ay adet olmak, 1 ay olup 2 ay olmamak gibi veya hiç adet olmamak normal kabul ediliyor. Gebelik ihtimaliniz yoksa endişe etmeyin
Z
Zuhal E.
12 Ocak 2026 11:54
malesef emzirmiyorum adet söktürücükullanmayabaşladım 5 gundur
S
Svd
12 Ocak 2026 12:02
Aynı anda doğum yapmışız. 22 Ağustos. Loşi kanamam bitti. Sadece 1 kez Regl oldum. 5 gün sürdü. Normalde hep 2.3 gün sürerdi. Bence takmayalım düzene yeni giriyor
D
Damla B.
12 Ocak 2026 17:02
@Zuhal Er doğumdan sonra 1 yıl adet düzensizliği normal. Emziren kişilerde emzirme bitene kadar böyle devam edebiliyor. Siz emzirmiyor olsanız da doğumdan sonra adetin eski haline dönmesi 1 yılı buluyor