Doğum Sonrası Pet Kullanımı

94 görüntüleme
E

Ece

3 Kasım 2025 05:18
Üç gün önce vajinal doğum yaptım depend evde kullanma dedı doğum ebem alternatif olarak ne kullanabılırım vajınamda hemotom odem oluştu çünkü önerısı olan yada aynı sorunu yaşayan var mı ??
M

Melike M.

3 Kasım 2025 05:21
Depenti evde neden kullanma dediği önemli tabi ama ben hastanede ve evdeki ilk günlerimde depend sonra kanamam azalınca gece pedleri kullanmıştım.sizin özel bi durumunuz olunca çokta bişey söyleyemiyorum
Seda N. E.

Seda N. E.

Emzirme Danışmanı

6 Kasım 2025 09:23
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizle. Hastane için külot pedler kullanışlı oluyor ancak evde lohusalık süreciniz boyunca ped kullanmanızı öneriyoruz. Külot pedler sızdırma vs olmaması için perineyi kapalı tutuyor ve bölgenin hava almasını engelliyor. Kanama miktarınıza göre gece/ normal pedleri sık sık değiştirecek şekilde kullanmanız en uygun olanıdır. Epizyotomi / Kesi işlemi uygulanmış bir annemiz iseniz evde etek giyerek dikişlerinizin kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Ped, iç çamaşırı ,pijama derken bölge kat kat kapanmakta emzirmeyle ve fiziksel aktivitelerle terleyen anne de dikişlerin iyileşmesini geciktirmektedir. Hematom - Ödem sorununuz için gün içinde ara ara buz aküsünü bir peçete sararak bölgeye ~20-30 dk uygulayabilirsiniz. Buz aküsünü direkt cildinize koymayınız, mutlaka bir havlu peçete ile uygulayınız. Geçmiş olsun.
E

Ece

6 Kasım 2025 09:26
Peki pet kullanmaya başlamıştım ben uzerıne pamuklu gazlı bez koyuyorum batıconla pansuman yapıp crıstanınle dezenfekte edıyorum normal pet dıkıslere kurulukla yapışır dıye korkuyorumo yüzden pamuklu gazlı bez koyuyorum gecıkır mı ıyılesmem evet hem dıkıs hem hemotom var
Seda N. E.

Seda N. E.

Emzirme Danışmanı

6 Kasım 2025 12:08
Dikişlerin üzerini batikonlu spanç/ gazlı bez ile silme işlemi sonrası bir de spanç ile kurulama yapmanız gerekir. Eğer pedin üst yüzeyinin teninize teması sizi rahatsız ediyorsa spanç kullanabilirsiniz. Sık sık ped değişimi , el hijyeni,temiz -kuru perine ve iyi beslenme ile iyileşme sürecinize katkı sağlamış olursunuz
E

Ece

6 Kasım 2025 12:10
Seda hanım çok teşekkür ederım 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir