Doğum Sonrası İşe Dönüş

62 görüntüleme
Emel N. G.

Emel N. G.

6 Kasım 2025 14:16
Bebeğim 9,5 aylık 16 aylık olana kadar ücretsiz izinde olacağım. Sonrasında 6 ay daha ücretsiz izin alma hakkım var. İşe dönmek için en uygun zaman hangi aylar? Kendimi ve bebeğimi sürece hazırlamak için neler yapabilirim? Konu hakkında tecrübesi veya bilgisi olan herkesten tavsiye bekliyorum. Teşekkür ederim.
S

Sümeyye S.

6 Kasım 2025 19:01
Merhaba, sağlıkla büyüsün. Bebeğimiz 9 aylık, 5 gün önce işe döndüm. Geçen hafta bizim deneyimlediğimiz bir kaç şeyi, işe başlamadan önce bizim yaptığımız hazırlıkları paylaşmak istedim. Biz sadece uyku konusunda zorlandık çünkü emerek uyuyor, meme çok güçlü bir uyku çağrıştırıcısı onun için bununla ilgili bir adım atamadan işe döndüm. Ben yokken anneannesi bakıyor. Meme ve uyku ilişkisi nedeniyle ilk gün uyku saatlerinde çok zorlandı. Eğer sizin bebeğiniz emerek uyuyorsa bununla ilgili bir hazırlık yapabilirsiniz, sizden başka birilerinin uyutabilmesi siz yokken yarar sağlar. Bir de biz hiç biberon/emzik kullanmadık, şimdi bir emzirme danışmanıyla görüşüyorum meme reddi yaşamamak için anne sütünü alıştırma bardağıyla verebileceğimizi söyledi ben de araştırmıştım öyle yapıyoruz. Henüz ona da adaptasyon aşamasında ama katı gıda da başladığımızdan doktoru beslenmesiyle ilgili problem olmayacağını söyledi çünkü ilk gün neredeyse hiç sütü içmediği için endişe etmiştik. Bir başka konu siz işe başlamadan önce siz yokken kim bakacaksa bebeğinize onunla, sizinle birlikteyken zaman geçirmesi, biz anneannesiyle ayda bir hafta zaman geçirdik tüm bakımıyla ilgilendi. O yüzden hiç zorlanmadık. İşe başlamadan önce her gün ilk önce 15 dk sonra yarım saat sonra birer saat arttırarak “anne işe gidiyor, geri gelecek.” diye kapıda vedalaşıp geri döndüğümde de “anne geldi, seni çok özledim.” provası yaptık bu da kesinlikle faydalı oldu. Güvenli bağlanmasını sağlıklı bir şekilde sürdürmek adına. Ayrılık kaygısı da aynı şekilde. “Anne gidiyor ama geri geliyor.” bunu öğreniyor. Bebekler bakıldığına bakıyor gerçekten Osman Bey’in iş simülasyonu videosunda dediği gibi o videoyu da izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Çok önemli bilgiler ya da tecrübeler değil belki de ama yazmak istedim. Sevgiler.
Emel N. G.

Emel N. G.

7 Kasım 2025 07:34
Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Her bir detay o kadar faydalı ki. Henüz iznimin bitmesine vakit olmasına rağmen işe nasıl döneceğim diye şimdiden dertleniyordum. Şimdi içim biraz daha rahat. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir