Doğum Sonrası Depresyon

309 görüntüleme
A

Ayse G.

12 Temmuz 2025 08:01
Arkadaşlar merhaba.
Doğum sonrası ciddi depresyon ve kaygı yaşadım. Hala devam ediyor. Bebek 4 aylıkken çalışmak zorunda kaldım çünkü raporum bitti ve maddi olarak zorluk çektik. Şu an aile büyüklerinden biri bakıyor. Fakat bu süreçte aile büyüğü annenin yerine geçmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Benim söylediğimin bir ehemmiyeti yok, o doğru bildiği önermelerle ilerlemeye devam ediyor bebek hakkında. Hal böyle olunca çıkmaza girmiş gibi hissediyorum. Lütfen yargılamayın, bu durumda ihtiyacım olan son şey zira.
Eğer öneriniz varsa dinlemeyi çok isterim, teşekkür ederim.
T

Tuğçe T.

12 Temmuz 2025 08:09
Çocuğa baktıkları için mutlaka biraz söz hakları oluyor bunu kabul etmek lazım fakat annenin yerine geçmeye çalışıyorsa bu biraz fazla bence. Rahatsız olmakta çok haklısın. Çözüm nedir bilmiyorum ama Seni anladığımı söylemek için buradayım.
Münevver K.

Münevver K.

12 Temmuz 2025 08:13
Bunu lütfen açıkça dile getirin büyüdükçe sizi asla dinlemez lütfen küçükken önüne geçin bunun 🙏🏼 instagram da joker anne diye aratırsanız bu konuyu ona da danışın yardımı dokunacaktır mutlaka
A

Ayse G.

12 Temmuz 2025 08:43
Çok çok teşekkür ederim, hem desteğiniz hem öneriniz için 🙏🙏
Ü

Ümmü M.

12 Temmuz 2025 08:55
Bebeğim 35 günlüktü lohusa depresyonuna girdim eşim cezaevindeydi ailemin yanında doğum yaptım çok zor zamanlar geçirdim bir uzmana gittim ve ilaç başladım şuanda bebeğim 7 aylık eşim özgür iyiki destek almışım yoksa iyiye gitmiyordum lütfen destek almaktan korkmayın çekinmeyin
A

Ayse G.

12 Temmuz 2025 09:49
Çok teşekkür ederim desteğiniz Ümmü hanım, bana da ilaç başladı doktor daha iyiyim ama bu durumlar yaşanınca eskisi gibi olmasa da biraz kötü hissettim kendimi. Sizlere de çok çok geçmiş olsun 🙏
Zeynep Ş. R. S. U.

Zeynep Ş. R. S. U.

22 Temmuz 2025 20:33
Merhaba,

Yazdıklarınızda çok tanıdık bir yorgunluk, çok derin bir yalnızlık var…
Doğum sonrası depresyon yaşarken işe dönmek zorunda kalmak, ardından bebeğinizin bakımında kendinizi geri planda hissetmek oldukça yıpratıcı olabilir. Bu durum annenin hem ruh sağlığını hem de bebekle kurduğu bağı etkileyebilir.

Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Bu tür duygular düşündüğünüzden çok daha yaygın. Ama zamanında destek alınmadığında daha da derinleşebilir.
Bende bebek annesi olan bir ruh sağlığı uzmanıyım kendi deneyimlerimden sonra bu konuda annelerin bu dönem gerçekten desteklenmesi gerektiğini fark ederek bu konularda instagramda destekleyici yazılar içerikler hazırlayarak bu konularda değiniyorum. Bilmenizi isterim ki yalnız degilsiniz kocaman bir aileyiz 🩷takip etmekistersenix
@uzman.zeynepsanli
Sevgilerimle 🌸
A

Ayse G.

22 Ağustos 2025 19:31
Çok teşekkür ederim Zeynep hanım 🙏
İ

İpek B. Z.

23 Ağustos 2025 19:10
Kendinizi dışlanmış ve bebekle bag kuramıyor, kurmanız engelleniyor gibi hissediyorsunuz biliyorum... Ama kocaman ve sevimli bir ama: HİÇ KİMSEYİ SİZİN KADAR ÇOK SEVMEYECEK ANNESİ. Babaanneden bakim alarak büyümüş ve babaannesini aşırı seven bir yetişkin olarak sesleniyorum: Annem okula giderken babaannemle kalsam da hayatta eeeen sevdiğim kişi annemdi, hâlâ da öyle. Her şey yavaş yavaş düzene girecek, sizin sınırlarınızı yavaş yavaş anlayacaklar, siz yavaş yavaş daha iyi hissetmeye başlayacaksınız, her sey berraklașacak. Deriiiin bir nefes alıp gececeeeek diye bagirmak bana cok iyi geliyor, hadi birlikte bağıralım: GEÇECEEEEK ;)
T

Tuba K.

23 Ağustos 2025 19:44
Bıraz sınır cızmeye çalışın patronun kım oldugunu sık sık tatlı ve ıgnelı olarak hatırlatın bu sızı rahatlatacaktır o aıle buyugune benım cok cıddı gıcıgım var ve kesınlıkle destek alın lütfen 🙏 bebegınızın saglıgı ıcın bu cok onemli ısten eve gelır gelmez bebegı kucagınıza alabıldıgınız her an alın ındırmeyın o doyumu yasayın bırakın ev dagınık kalsın lavaboya giderken camasır atın bebekle beraber cıkarın odadan her çıkan mutfağa bısey gotursun gıttıgınızde ıkı dk bulasık dızın ama bebikle bol temas yapın annesı bu sızı de rahatlatır bebıkıde 🙃
A

Ayse G.

23 Ağustos 2025 21:43
Desteğiniz için çok çok teşekkür ederim hanımlar, iyi ki varsınız 🙏 destek almaya devam ediyorum, güzel yorumlarınızı okudukça çok çok daha iyi hissediyorum, yalnız olmadığımı görüyorum. Kesinlikle geçecek ❤️
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

24 Ağustos 2025 21:17
Ayşe Hanım sizi çok iyi anlıyorum. Ben de yakında işe başlamak zorundayım o bile ayrı bir yük bindirirken bir de başka şeylerle uğraşmak hayli zor olmalı… Sizin en azından bırakacak bir akrabanız varmış benim yaşadığım yerde bir tane bile yok maalesef. Ancak akrabanın bakmasının güvenlik anlamda artısının olmasının yanından böyle bazı dezavantajları oluyor. Siz lütfen mutlaka ısrarla kendi kural ve sınırlarınızı hatırlatın ve ona göre davranılmasını istediğinizi belirtin. Siz onun annesisiniz bebeğinizin gözünde yeriniz her zaman ayrı olacak bunu hiç unutmayın 🙏🏽 Yalnıca ileride sınırlar anlamında zorluk yaşamamanız adına herkesin tutarlı olmasına özen gösterin.
A

Ayse G.

28 Ağustos 2025 17:46
Mine hanım desteğiniz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim, sizin de umarım güzel bir iş ev dengeniz olur 🙏
M

Masuma H.

28 Ağustos 2025 18:15
Ben 25bin maas aliyorum ama 20bin bakiciya veriyorum.Sirf boyle sorunlar yasamayim die.Kafam rahat olsun o bana yeter.Lohusa depresyonum benimde hala devam ediyor.Ise cikmak biraz bu depresyonumu azaltdi sayilir.
A

Ayse G.

29 Ağustos 2025 10:09
En güzelini yapmışsınız. ben de gündüz bakımeviyle konuştum Masuma hanım, birden kavga koptu orada iyi bakılmazmış nasıl bir anne böyle bir şey yaparmış öyle şey olur muymuş çocuğu döverlermiş. Oysa bir arkadaşım sekiz aylık bebeğini bırakmıştı ve çok memnundu. Referans üzerine gittim. Sorgulanmadık hiçbir kimliğim kalmadı anlayacağınız. Oysa ev kira, kendi aracımız yok taksi kullanıyoruz ihtiyaç halinde. rapor döneminde bile rapor yatana dek kıt kanaat borçla geçindik, bazı insanlar çalışmak zorunda her şey sosyal medyadaki gibi ya da filmlerdeki gibi olmuyor ne yazık ki. Çalışmak gerçekten çok iyi geliyor depresyona.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir