Doğum Kiloları

73 görüntüleme
D

Damla E. Y.

13 Ocak 2026 07:42
anneler selam bu sefer kendimle ilgili konu açıyorum. konu zayıflamak🥲 60 ile hamile kaldım ve 75le doğuma girdim ama 9 ay olmasına rağmen 70’in altına düşemiyorum bu süreçte zayıflamak için neler yaptınız ben emzirdiğim için diyet uygulamadım
H

Hayat M. ..

13 Ocak 2026 08:18
Bende 70 kilo ile hamile kaldım 78kilo ile doğum yaptım ilk 1.5 ayda 70 e düştüm şimdi 73 kiloyum 5 aylık kızım, sürekli evdeyim evin içinde iki çocukla uğraşıyorum ama yine de kilo aldım, işe başlayınca birde ek gıdaya başlayınca vereceğimi düşünüyorum sadece anne sütü alıyor kızım. Oğlumda da böyle olmuştu sonrasında verdim kilo.
İ

İrem

13 Ocak 2026 08:57
Ben çok kilo almıştım 62 ile hamile kalıp 82 ile doğum yapıp bebeğimin 5. Ayında 64 olmuştum. Alerjisi vardı bebeğimin çok bir şey yiyemiyordum bir de yirmiliklerim çekildi vs farkında olmadan baya kilo verdim. Ama şimdi alerji azaldı ben de kilo almaya başladım gibi hissediyorum 🥹 spora başlayabilsek çok güzel olacak aslında benim amacım o, bir ay içinde diye sınır koydum kendime umarım gerçekleştirebilirim 🙏🏻
Afranur K.

Afranur K.

13 Ocak 2026 08:57
Aslında emzirmek vücuda inanılmaz bir enerji harcatır 😅 düşündüğünüzün aksine emzirmeyi kestikten sonra aynı düzenle devam eden hayatınızda kilo almaya başlarsınız.

Emzirme süreci ve diyet ( sağlıklı beslenmek) paralel ilerleyince güzel bir gidişat elde edebilirsiniz hem de spor yapma ihtiyacı gütmeden çünkü emziriyorsunuz 🐥

Sadece toplum genelinde yaygın olan diyet = sabah aç karnına limon suları/ kayısılar işte yeşil smoothie tarifleri değil.

Genellikle güzel dnegeli bir kahvaltı = protein/karbonhidrat/yağ
Güzel bir öğle yemeği= protein / k.hidrat/ yağ
Akşam yemeği de aynı şekilde. Ve dengeli ara öğünler = ( çayın yanında kek yiyim kurabiye yiyim değil de kuruyemiş/meyve tüketimi)

Hem sütünüzün arttığını hem de kilo verdiğinizi farkedebilirsiniz.

Ben kilolu hamile kalan biriyim, 86 kilo ile hamile kaldım. Doğum zamanı 91 kiloydum. Diyetisyen eşliğinde bi gebelik ilerlettim. Tam uysaydım düzene 86-86 hedefimiz bile vardı.

Şu an 3.5 aylığız ben 81 kiloya geri düştüm. Hamileliğimden öncekinden de zayıfım. Doğumda yeniden 86 ya inmiştim bu arada. 3 ay içinde de yavaş yavaş 5 kilo verdim. ( aslında daha güzel kilo verebilirdim 1 aylık bir bebek yoğun bakım süresi geçirip, psikolojik olarak iyi durumda değildim. Aslında 2 ayda 5 kilo vermişim gibi değerlendirebilirsiniz)

Elimde bir diyet listesi mevcut değil. Tek yaptığım şey yediklerimi yazmak açlık/tokluk durumlarını doğru değerlendirmek.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir