Diş Çürüğü Miras mı?
457 görüntüleme

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Kasım 2025 12:41
Bebeğinize mirasınız diş çürüğünüz olmasın 🙏🏼
Nasıl mı?
Ağız floranızı paylaşmayarak..
Kısacası ağzınıza temas eden şeyleri bebeğinizle paylaşmamak çözüm 💕
Tüm detayları videoda anlattım 👇🏼
https://www.instagram.com/reel/DRPNwDPjVGX/?igsh=bDh6MmZ3NThkZG1z
Haydi gelin birlikte geleceğin sağlıklı yetişkinlerini yetiştirelim.
Çünkü önemli olan hastalık olunca tedavi ettirmek değil, hasta olmanın önüne geçmektir 🙏🏼
Siz de aklınıza takılanları bana sorabilirsiniz veya başka ebeveynlere/bakım verenlere bu videoyu göndererek kibarca uyarabilirsiniz 🥰🫶🏻🍀
Nasıl mı?
Ağız floranızı paylaşmayarak..
Kısacası ağzınıza temas eden şeyleri bebeğinizle paylaşmamak çözüm 💕
Tüm detayları videoda anlattım 👇🏼
https://www.instagram.com/reel/DRPNwDPjVGX/?igsh=bDh6MmZ3NThkZG1z
Haydi gelin birlikte geleceğin sağlıklı yetişkinlerini yetiştirelim.
Çünkü önemli olan hastalık olunca tedavi ettirmek değil, hasta olmanın önüne geçmektir 🙏🏼
Siz de aklınıza takılanları bana sorabilirsiniz veya başka ebeveynlere/bakım verenlere bu videoyu göndererek kibarca uyarabilirsiniz 🥰🫶🏻🍀

Betül �.
19 Kasım 2025 12:44
3,5 yaşındaki kızım hem manuel hem elektrikli diş fırçası ile dişlerini kendi fırçalıyor.Diş macunu öneriniz var mı ? Birde günde kaç kere fırçalanmalı

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Kasım 2025 12:48
Betül hanım, fırçalamayı siz de mutlaka kontrol edin. Günde 2 defa yeterli 💕macun olarak florürlü öneriyorum ama ağız bakımı iyi ve çürük yaşanmadı ise artık florürsüz olarak sabah macununu ayırabilirsiniz 🍀
Ö
Özge B. ..
19 Kasım 2025 12:49
Hocam merhaba kızım9 aylık altta iki disimiz var üsttende bir nokta beyazlık var aşırı huzursuz ve iştahsız ağzının etrafı kırmızı nokta oldu aşırı salya var ve dilinin arka kısmında biraz beyazlık var gibi bu beyazlık dişten mi olur
G
Gökçin N.
19 Kasım 2025 13:35
@Nazlı Güleç Baca hocam,ilk diş kontrolü ne zaman olmalı?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Kasım 2025 13:48
@Gökçin Noyan ilk dişten en geç 6 ay sonra veya 1 yaşında 🥰 henüz yapılmadıysa geç kaldık diye düşünmeyin, hiç bir zaman geç değildir 💕

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Kasım 2025 13:49
@Özge Benli özge hanım, diğer konu başlığında cevap yazdım size ama burdan da ileteyim ☺️
Salyadan ağız etrafında kırmızılık olur ama dilin arkasında beyazlık bana üst solunum yolunu düşündürür o yüzden o şıkkı elemek gerekiyor çocuk doktorunuz ile 💕
Salyadan ağız etrafında kırmızılık olur ama dilin arkasında beyazlık bana üst solunum yolunu düşündürür o yüzden o şıkkı elemek gerekiyor çocuk doktorunuz ile 💕

Fatma A. U.
19 Kasım 2025 21:05
Kızım 5 aylık ve sürekli eli ağzında diş yerleri kaşınıyor belli ki korkumdan birşey veremiyorum ne önerirsiniz hocam

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
19 Kasım 2025 21:10
Korkacak bişey yok ☺️ diş kaşıyıcılar veya oyuncaklarından güvenli olanları verin eline. Diş fırçaları var silikon onlardan verebilirsiniz eğer ek gıda tadım başlamadıysanız henüz.. elleri de yeterli bu arada ağrısı sızısı yoksa çok bişey yapmanıza gerek yok ama detay isterseniz diş çıkarma yazımın altında bolca önerim var, dilerseniz video hali de mevcut🍀 @Fatma Albina Uyar

Fatma A. U.
19 Kasım 2025 21:11
Çok teşekkür ederim hemen izliyorum
F
Feyza Y. ..
21 Kasım 2025 05:20
Hocam merhabalar, oğlum18 aylık 4.5 aylık diş çıkarttı. Genetik faktörler ve gece beslenmesi sebebiyle ön dişlerinde biberon çürüğü başladı. 6 aydan beri aktif fırcalama yapıyoruz Hiç biberon kullanmadık paketli gıda yemedi gece emdi ve reflü geçmişi var. Diş hekimimiz anestezi kullanarak dişleri yapmayı öneriyor suanlık bir ağrı vs şikayetimiz yok sadece tahribat başlamış. Sizce yaptırmalı mıyız öneriniz nedir ?
Y
Yagmur E. ..
21 Kasım 2025 09:06
Hocam merhabalar 4 aylik bebegim demir damlasina basladik agzinda dis yok ama silikon parmaga takilan fircalar ile demir damlasindan sonra temizlik yapmali miyom ? Yani aslinda duru su ile yapiyorum yanlis mi yapiyorum 🙈

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
21 Kasım 2025 09:23
@Feyza Yesılkır Feyza hanım burada karar Çürüğü derinliğine bağlı olarak verilir. derin ve tedavi gerektiren bir durum varsa yapılır ama çürük başlangıç seviyesinde ise veya geridönebilir düzeyde ise yüksek tropikal florür ve florürlü macun ile fırçalama esas alınır. Ben ağrı yoksa takip ediyorum eğer çocuğun estetik görüntüsü sosyal hayatını etkilememesi de önemli, zaten anlayacak duruma gelince de oturup koltukta dişini yaptırabilir oluyor 🥰 (4-5 yaş civarı)

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
21 Kasım 2025 09:24
@Yagmur Ertürk yağmur hanım merhabalar ağızda diş olmadığı için sizin kolayınıza hangisi geliyorsa o şekilde temizliği yapabilirsiniz. Ben de dönem dönem müslin bez dönem dönem silikon parmak fırça kullanmıştım. Gayet doğru yapıyorsunuz 💕☺️ 
Y
Yagmur E. ..
21 Kasım 2025 09:40
Tesekkur ederim hocam 🥰
G
Gamze
21 Kasım 2025 10:23
Hocam oğlum 5 yaşında diş çürümemesi için florürlü diş macunu kullanmakla ilgili yazılar okudum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda florürlü mü yoksa doğal florürsüz macun mu kullanmak gerekir ? Florürlüise kaç ppm olmalı florür oranı ? Önerdiğiniz marka var mı

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
21 Kasım 2025 13:35
Gamze hanım merhabalar mutlaka florürlü macun kullanılmalı bu konu hakkında detaylı bir yazım ve videom var burada 💕  orada tüm sorularınıza cevap veriyorum eğer hala aklınıza takılan bir şey varsa tekrar bana yazabilirsiniz ( süt dişleri bakım serisi konulu yazı) günlük doz 1000 PPM , beş yaş için günde iki defa pirinç tanesi kadar kullanılmalı 
S
Seyhan K.
23 Kasım 2025 03:26
Hocam, bebeğim 16 aylık. Ön süt dişlerinde siyah kararmalar oldu. Demir vitamin ilaçlaeı alıyor. Yumuşak fırça ile fırçalama alışkanlığı yapmaya başladık. Ama geçecek gibi değil sanki. Ne yapmalıyız. Nasıl geçer?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
23 Kasım 2025 19:19
Seyhan hanım, fırçalama ilk diş ile birlikte kıllı fırçaya geçiş şeklinde ve düzenli olmalı. Lekelenmenin düzeyine bağlı, bazen fırçalama bazen de diş hekimi temizliği ile geçebiliyor ama bazıları kalıcı. Lütfen düzenli, macun ile ve ihmal etmeden fırçalamaya devam 🙏🏼demir ilacı sonrası su içme ve temizliği de gerekirse bir müslin bez ile yapın
Ö
Özlem Y. ..
7 Aralık 2025 18:02
Hocam 18aylik kızım var dislerini fircaliyoruz iki gun önce az bir şey macun sürerek fircalamasini istedim denedik ama sevmedi tiksindi ne yapabilirim?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
7 Aralık 2025 18:16
Özlem hanım, siz dişlerinizi onunla fırçalayın , macunu sürünce bu da dişlerimizin deterjanı tadı güzel olmasa bile daha güzel temizlemesi için kullanılıyorum diye anlatın. Kendi macununu da eline verin incelesin, merak uyandıralım sonra kendi ister zaten 💕konu hakkında videom var profilimde bulabilirsiniz 🍀