Diş Çıkarma
147 görüntüleme
R
Rabis C.
29 Ekim 2025 18:45
5 ay 8 günlük bebem eli ağzında sürekli bizim elleri bile ağzına götürüp ısırıyor görünürde diş yok dedi doktor ama huzursuz sürekli ağlıyor emerken memeyi ısırıyor emmek istemiyor. Sağıp biberonla vereyim diyorum 100cc sütü bile zor içiyor sürekli ısırıyor. Kulağını çekmeye başladı. Nurse harveys diş jeli sürüyorum fayda yok Tetagil granül kullanıyorum hiç fayda etmiyor çığlık çığlığa ağlıyorlütfen ben ne yapayım artık çok yoruldum . Yardım🙏
E
Elif S.
29 Ekim 2025 18:50
calpol denemek isterseniz , belki bir umut rahatlarsınız..
çocuklar hasta olmasın, gerçekten ne zormuş yani aklım almıyor😞
çocuklar hasta olmasın, gerçekten ne zormuş yani aklım almıyor😞
R
Rabis C.
29 Ekim 2025 18:54
@elif semet Deneyeyim onu da artık gerçekten çaresiz kalıyorum çok zor gerçekten hastalanmasın inşallah hiç biri 🤲🏻
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 19:00
Arkadaşlar daha bugün dinledim doktoru diş ağrısı için bebeklere calpol vs. herhangi bir ağrı kesici ilaç vermeyin; diş çıkarma süreci uzun sürdüğü için calpol vb.ilaçlar sadece bebeklere gereksiz yere zarar veriyor; karaciğer dedi diye hatırlıyorum ama hangi organ olduğunun bir önemi yok, organlara zarar veriyormuş. Hocanın söyledikleri anladığım kadarıyla diş sürecinde her sıkıştığımızda calpol vermekten kendimizi sakınmamız için🥲
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 19:01
Şayet diş ise böyle. Osman hocanın diş sürecine dair önerileri var isterseniz onlara bakım herhangi bir ilaç kullanmadam bebeği rahatlatabilirsiniz inşallah. Ama diş ise doktorun calpol için söylediği aklınızda olsun
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 19:02
Doktor kulağına baktı mı herhangi bir sorun olup olmadığına
D
Dilara Ş.
29 Ekim 2025 19:11
Bebeğim 7 aylık. Altta ilk dişi çıktı ama 1-2 gündür biraz huzursuz ve sadece ishali var.Diş çıkarma döneminde bazı bebeklerde ishal olabiliyormuş. Olabilir mi?
B
Büşra T.
29 Ekim 2025 19:32
Atak dönemi bence onun sıkıntısı var
R
Rabis C.
29 Ekim 2025 19:54
@hümeyra tafran Osman hocanın önerilerini yamaya çalıştım ama ne yazık ki başarılı olamadık. Ağrı kesici verme taraftarı değilim zaten elimden geldiğince doğal yolları deniyorum rahatlıyor ama 1 saat sürmeden yine ağrısı başlıyor
R
Rabis C.
29 Ekim 2025 19:55
@büşra türker atak hiç düşünmemiştim
R
Rabis C.
29 Ekim 2025 19:56
@Dilara Şen ne yazık ki bilgim yok
N
Neriman D. ..
29 Ekim 2025 19:57
Zeytinyağı karanfil deneyin onun biraz faydası oluyor. Bir de gündüzleri sürekli diş kaşıyıcı verin. Hem kaşıntısını alır hem de dişleri daha kolay çıkar. Benim bebeğim deniz yıldızı şeklinde diş kaşıyıcıyı çok sevdi. Hepsiburadada satılıyor isterseniz bir bakın. Onun dışında diyebilirim ki bu günler geçiyor bazı dönemlerde çok huzursuz oluyor ama o da çok acı çekiyor biraz daha sabır🌸🩷
E
Elif S.
29 Ekim 2025 23:28
@Dilara Şen evet diş döneminde eli sürekli ağzında olduğu için çok salya ürettiği için hafif mukuslu şekilde kala sayısında artış olabiliyormuş -ilk dişimiz çıkarken günde 8 kakaya çıkmıştık, doktorumuz söylemişti
ve bu dönemde her şeyi ağzına götürme istekleri nedeniyle çevreden mikrop kapıp enfeksiyöz ishal de yanına eklenebiliyormuş, geçmiş olsun
bu arada calpolu bir yeri ağrıyor olabilir mi fikriyle önermiştim, doktorunuz diş eti kabarması görmemiş, diş düşünmüyor zaten. umarım sorun çözülür bir an önce ne olduğu anlaşılır
ve bu dönemde her şeyi ağzına götürme istekleri nedeniyle çevreden mikrop kapıp enfeksiyöz ishal de yanına eklenebiliyormuş, geçmiş olsun
bu arada calpolu bir yeri ağrıyor olabilir mi fikriyle önermiştim, doktorunuz diş eti kabarması görmemiş, diş düşünmüyor zaten. umarım sorun çözülür bir an önce ne olduğu anlaşılır