Diş Ateşi mi?
91 görüntüleme
S
Sümeyye G.
26 Ekim 2025 11:19
Bebeğim 19 aylık olmak üzere. Sol taraftaki ilk azılar çıkmıştı,birkaç gündür sağdakiler altlı üstlü çıkıyor. Beyaz nokta şeklinde görünüyor birkaç gündür. Cuma akşam üzerinden beri gündüzleri kulaktan ateşi 37-37.5 arası oluyor. Geceleri ise 37 altına düşüyor. Hastalık dışındaki dönemlerde ateşi 37 altında olduğu için şimdi 37 üstü oluşu beni endişelendirdi. Endişemin sebebi şöyle:
6-9 Ekim arası orta dereceli idrar yolu enfeksiyonu ile hastanede yattı. 11 Ekim'de testler ve ultrason temiz çıktı. Ateş vs hep 37 altıydı o günden beri. Tekrar mı ediyor diye endişeleniyorum.
Anneannesi bir hafta önce hafif nezle gibiydi ama Perşembe günü iyileşti. Bulaş ihtimalinden de korkuyorum.
Dişe rağmen iştahı iyi durumda, su içiyor, herhangi bir olumsuz belirti yok.
Bu durumda bahsettiğim ateş normal mi ne kadar sürer? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
6-9 Ekim arası orta dereceli idrar yolu enfeksiyonu ile hastanede yattı. 11 Ekim'de testler ve ultrason temiz çıktı. Ateş vs hep 37 altıydı o günden beri. Tekrar mı ediyor diye endişeleniyorum.
Anneannesi bir hafta önce hafif nezle gibiydi ama Perşembe günü iyileşti. Bulaş ihtimalinden de korkuyorum.
Dişe rağmen iştahı iyi durumda, su içiyor, herhangi bir olumsuz belirti yok.
Bu durumda bahsettiğim ateş normal mi ne kadar sürer? Cevaplarsanız çok memnun olurum.
H
Hümeyra T.
27 Ekim 2025 11:35
İçiniz rahat etmezse doktora gidin ama Osman hoca diş dönemi için ateşin 38 koltuk altı ölçeriyle (ateş var), 38,5 kulaktan ölçüm şeklinde belirtip. Yükselirse enfeksiyon gibi farklı bir sebepten, hastalık ateşi olduğunu belirtiyor. Diş ateş yapmaz fakat diş döneminde elleriyle her objeyi ağzına götürdüğü için hastalanabilir şeklinde belirtmektedi. Eğer çocuğunuzun standart ölçümlerinin aksine 37 yüksek diyorsanız bilemem ama 38.38,5 üstünü ateş kabul ediyorlar. Ben bebeğimi ölçtüğümse 36 ve 37 arası değerler çıkıyor. Doktorum 37.5 ve 37.8 e kadar ateş yok demektir demişti. Yine işin uzmanına danısın isterseniz içiniz rahat etsin. Ölçüm yaptığınız cihazda önemli, koltuk altı ya da kulaktan ölçüm yapın diyorlar. İnşallah faydalı olmustur