Dil ve Konuşma Terapisi

143 görüntüleme
E

Esma H. A.

9 Ağustos 2025 22:08
Merhabalar bebeğim 18 aylık toplamda 18 kelimesi var ancak benim olduğum ortamda sadece benimle konuştuğu kelimeleri dile getiryor ama ben yoksam ve birbaşkası ile konuşmaya girdiyse hiç duymadığım kelimeler çıkıyor ağzından ya da karşısında kini taklit ediyor. Doğduğundan beri sadece ben ilgileniyorum sürekli kitap oluyor tekerleme şarkı söylüyor oyun oynuyorum, 2 cümle li komutları yerine getiriyor ancak beni akranı mı görüyor bilemiyorum ama üzülüyorım
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

9 Eylül 2025 12:49
Esma hanım merhaba. Çocuğunuzun yeni sözcükler edinmesi adına kitap okumanız, onunla oyunlar kurmanız çok güzel. 18-24 ay aralığında en az 50 kelime bekleriz, 24 aya doğru da artabilir kelimeler. Fakat çocuğunuzun başka kişilerin söylediği kelimeleri tekrar etmesi bir sözcük edinimi sayılmaz, bu sözcükleri farklı zamanlarda farklı ortamlarda farklı cümlelerin içinde kullanması bir edinimdir. Komutlarınızı alması ve anlaması da gayet iyi bir gelişim. Ben bir problem göremedim. ✨

Bu süreçte çocuğunuzun dil gelişimini desteklemek adına videolarıma göz atabilirsiniz. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx

E

Esma H. A.

10 Eylül 2025 13:13
Teşekkür ederim merve hanım geri dönüşünüz için. Sorunumuz sanırım sosyal bir cocuk olmamasından kaynaklı son birkaç haftadır akranlarıyla vakit geçirdiğinden beri konuşma durumunda ilerleme gözle görülür şekilde farkedileyor. Videolarınızı tek tek inceleyeceğim ve dikkate alacağım bilgileriniz için teşekkürler 🫶🏼💜

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir