Dil Gelişimi

56 görüntüleme
B

Beyza N. ..

4 Kasım 2025 05:44
Yedi aylık erkek bebeğim hiç babıldamıyor. sadece çığlığa benzeyen sesler çıkartıyor AAA gibi. dil gelişimi için öneriniz var mıdır?
İ

İpek B. Z.

4 Kasım 2025 06:06
Merak etmeyin, yavas yavas baslayacaktir. Benim oğlum da öyleydi, 7 bucuk 8 aya kadar aaaa ve ciglik benzeri sesler çıkardı. Karşısında ba ba ba ba diye tekrar edin sık sık ama bebişi bunaltmadan, oyun gibi. Al ver gibi seyleri bolca tekrar edin, örnegin top verip alın. Sokakta gezerken kedi köpek kuş gösterip havhav, miyav, cikcik diye söyleyin. Oğlum 11 ays girmek üzere, baba, dedede tekrari, durmadan bi babildama ve bir şey anlatır gibi sesler çıkarıyor. Babayi bilincli söylüyor. Zamanla baslayacaktir sizinki de, bir gecede güncelleme geliyor bu arkadaşlara 😄
B

Beyza N. ..

4 Kasım 2025 06:12
İnşallah İpek Hanım, teşekkür ediyorum gönlümü rahatlatınız. Ben de oğlumun karşısında ba-ba de-de gibi şeyler söylüyorum ama henüz hiç karşılık alamadığım için üzülüyordum. Umarım dediğiniz gibi olur. Oğlunuzla sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum.💛🌱

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir