Dil Bağı
87 görüntüleme
M
Merve ..
7 Eylül 2025 06:46
Bebeğimin doğumdan sonra kaybetmesi beklenen kilodan daha fazla kilo kaybetmişti emmesi de sıkıntılıydı doktorumuz kontrol ettikten sonra dil bağının olduğunu bunları o yüzden yaşadığımızı söylemişti çocuk cerrahisine yönlendirdi bizi profesör doktor muayene etti çok hafif duruyo bu kadar minik bebeğe zaten müdahale de edemeyiz büyüdükçe hafifler takip ederiz demişti o zaman şimdi 5 aylık kızım emmesi de kilo alımında bir problem yok biberon da veriyorum her ay rutin doktor kontrolümüz de oluyor her yerine bakıyor doktorumuz sadece bazen dilini tam çıkaramıyor gibi geliyor bana içime kuşku geliyor dil ucu normal görünüyor bazen özellikle vitamin verdiğimde ucu kıvrılıyor gibi oluyor. Müdahale ettirmemekle doğru karar mı verdik bilmiyorum o zaman okuyorum daha küçükken daha kolay yapılıyormuş fakat her zaman da müdahaleye gerek olmuyormuş konuşma konusunda bazı harfleri çıkarmakta zorluk çekerse o zaman müdahale düşünülebilir yazıyor çoğu yerde deneyimi bilgisi tavsiyesi olan var mı acaba çok düşünmeye başladım bu aralar
D
Duygu Ö.
7 Eylül 2025 08:57
Oğlumda vardı emmede problem yaşıyordu 1 haftalık var yoktu hemen kesmişler di

Mihriban Y. ..
7 Eylül 2025 09:07
Benim de oğlumda vardı sizin cerrahın tam aksine erken kesmenin daha iyi olacağını söyledi 15 günlük civarı kesildi

Mihriban Y. ..
7 Eylül 2025 09:09
Dün de yazmıştım doktorumuz küçükken kesmenin daha iyi olacağını aksi halde büyüdükçe kalınlaşır ve anestezi verilerek ameliyat şartlarında kesilir dedi. Küçükken kesince kendi odasında 1 dakika bile sürmeden kesildi ve bebek anlamadı bile. Başka doktora da danışmanızı tavsiye ederim.

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
7 Eylül 2025 09:40
Merve hanım merhaba. Çoğu sesin (harflerin) üretiminde dil hareketi aktif olarak gerekmektedir bu nedenle evet, seslerin üretimi dil bağından etkilenebilmektedir çünkü dil bağı dilin hareketinde kısıtlılığa neden olmaktadır. Biz Dil ve Konuşma Terapistleri olarak erken müdahale öneririz fakat beslenmesi olumsuz etkilenmiyorsa, doktorunuz şu an için müdahale edilmesine gerek görmediyse bir süre daha bekleyebilirsiniz. Bu noktada şunu da belirtmek isterim, çocuklar belli bir süre bebek konuşmasını sürdürürler ve ortalama 3-4 yaş civarında yetişkin konuşmasına doğru gelişirler. İlk etapta bebek konuşması normaldir, eğer 3-4 yaş civarında sesleri üretmesinde bir farklılık olduğunu düşünürseniz bir DKT ile görüşüp değerlendirme yaptırmalısınız. ✨

Hilal ..
7 Eylül 2025 09:57
Bizim bebegimizde de vardi. 1 aylıkken kestirdik. Dil ucunu kalp şeklini almisti ve disari cikaramiyordu. Kilo kaybı olmadı ama reflusu vardi, diliyle damagini kapatamadigi icin o donem cok sıkıntı cekmistik. Daha fazla dayanamayıp 1.ayda kestirdik.
M
Merve ..
7 Eylül 2025 16:09
Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Bizim doktorumuz ciddi bir dil bağı olmadığında dolayın o an müdahaleye gerek duymadı çokta küçük olduğu için büyüdükçe bunun düzelebileceğini söylemişti. Ben kendi çocuk doktorumuza da soracağım bunu takipli olmak anlamında. Cerrahi müdahaleye gerek kalmaz inşallah🙏🏻
M
Merve ..
7 Eylül 2025 16:10
3-4 yaşından önce ses çıkarmada farklılık görürsem de beklemeli miyim Merve hanım acaba ?