Desteksiz Uyku

257 görüntüleme
D

Di̇lek D.

16 Ekim 2025 11:07
10 ay 3 günlük erkek bebek kucakta uyumak istiyor. Her desteksiz uyutma girişimimde yanına uzanıp uyutmaya çalışıyorum fakat hepsinde de sinir krizlerleri ve ağlamayla sonuçlanıyor. Emzik de kullanıyor bu arada.
S

Sena K.

16 Ekim 2025 12:09
Kendi tecrübe ettiğim süreci anlatayım 11 aylıkken uyku eğitimi aldım bebeğime kucakta ayakta sallanarak uyuyan bi bebekti ve oldukça da inatçı .kucaktan yatakta pışpışla uyumaya geçmem 8 gün sürdü . Yatağa koymak için eğilsem bile ağlamaya başlıyor kendini atıyordu . Israrla rutini bozmadım odaya gir herkese iyi geceler perdeyi kapat kucakta mayıştırıyordum uyumasına yakın yatağa koyuyordum ve tabi ki alışık olmadığı yer olduğu için ağlıyordu sinir krizi geçiriyordu o an dikkatini dağıtmak için sürekli sesli ninni söylüyordum baktım olmadı ninni değiştir yapıyordum olmadı beşiğin kenarına elimi sürtüyordum dikkat dağıtıyordum bu şekilde en son kucakta sallamadan rutinler ve yatağa koydum yine ağladı ama daldı sonunda sonraki süreçte de 14-15 .gün gibi yatağa koyma ve uyuma süresi 5 dakikaya kadar indi gündüze alıştı gece de bu şekilde uykusuz kaldım bi süre ama alıştı ve şuan sallama gibi bi destekle uyumuyor sadece yanında yatıp saç okşama popoya pışpış bu şekilde alıştı
D

Di̇lek D.

16 Ekim 2025 17:44
Tebrik ederim gerçekten. Çok büyük bir meseleymiş uyku. Denemeye değer diye düşünüyorum,teşekkür ederim.
S

Sena K.

16 Ekim 2025 18:32
Öyle gerçekten klişe olacak belki ama sabır ve istikrar çözüyor işi bebek anlıyor annem bana uyumayı öğretiyor ve ısrarla yaptığına göre doğrusu bu diyor kendince
D

Didem U.

16 Ekim 2025 20:56
Ama bu uyku egitimi cocuklarda caresiz kabullenmeyi ogretiyor diyorlar ona da cok uzuluyorum
D

Di̇lek D.

17 Ekim 2025 04:47
Ağlatmadan,güvende olduğunu bilerek desteksiz uyutmak bence hem bizim için hemde onlar için güvenli bağlanmayı güçlendirir. Diğer türlü her zaman bana bağlı kalacak. Uyumak için yardım isteyen gözler yerine uykusu gelince kendi kendini uyutabilen kısmen bağımsız bebişler görmek daha güzel sanki. :)
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

17 Ekim 2025 05:43
Merhaba 🌼 Bu aşamada, bebeğinizin kucak bağımlılığını ve buna bağlı sinir krizlerini yönetmek için kararlı ve kademeli bir geçiş yapmanız gerekmektedir. Öncelikle, bebeğinizi uyutmaya başlarken onu tamamen uyumuş halde değil, uykulu ama uyanık bir vaziyette yatağına koyunuz. Ağlamaya başladığında hemen kucağa almak yerine, ilk tepkinizin yatağında desteklemek olmasına odaklanın; bu, elinizi sırtına koyarak, pışpışlayarak veya sadece sakin bir sesle güvence vererek yapılabilir, böylece kucağınız dışında da güvende olabileceğini öğrenir. Emziği kullanıyorsa, uyanınca emziği anında vermek yerine kendi kendini sakinleştirme çabalarını desteklemeye çalışın. Sinir krizleri sırasında tutarlılığınızı koruyun ve ağlama uzasa bile yanında kalarak güvence vermekten vazgeçmeyin; bu, ona uyku becerisini kazandırmanın ve uyku birliğini kırmanın en önemli yoludur.
D

Di̇lek D.

17 Ekim 2025 05:59
Teşekkür ederim, deneyeceğim..❤️
E

Emn

18 Ekim 2025 16:08
Kızım için aldığımız uyku eğitiminde ağlamasına kesinlikle müsaade etmedi eğitmenimiz 19 gün gibi kısa bir sürede düzene girdi kızımın uykuları.Biz çok memnun kaldık o yüzden tavsiye ediyorum. Doğru kişiden alınca iyi bişeymiş Uyku eğitimi onu anladık 👌
D

Di̇lek D.

18 Ekim 2025 18:43
Nerden aldınız uyku eğitimini?
E

Emn

19 Ekim 2025 12:43
Gül hanımdan aldık biz
S

Serap E.

19 Ekim 2025 13:43
Gül hanım kim acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir