Desteksiz Uyku
160 görüntüleme
R
Rojbin Y.
3 Temmuz 2025 20:29
Bebeğim 19 aylık, emzirerek uyuduğu için desteksiz uyutmaya çalışıyorum. Yaklaşık 1 hafta geçti ancak birkaç defa başarsam da genel olarak ağlıyor ve direniyor. Artık bu akşam kriz şeklinde ağlamaya ve direnmeye dönüştü. En sonunda yine emzirerek uyuttum. Bu konuda destek olabilirseniz çok sevinirim.
Y
Yasemin İ. K.
3 Temmuz 2025 21:24
O kadar sabırlı olmanız lazım ki gerçekten çok zor bir süreç olacak, buna hazırlayın kendinizi🙂 hepsini yaşadım çünkü. Emerek uyurdu ve sık sık uyanırdı.sabaha kadar yarım saatte bir uyanırdı.öncelikle odasını ayırmakla başladım. Her uyandığında odasına gidip emzirdim koydum(yaklaşık bir hafta böyle geçti) sonraki haftalarda ilk uyandığında emzirdim yatırdım, sonraki uyanışta su verdim salladım(emzik istemedi hiç) sonraki uyanışta meme sonra tekrar sallama felan böyle geçti birkaç hafta. Sonra meme istememeye başladı ama sık uyanmalar devam etti, bu sefer de sallanma istiyordu sürekli. Sonra sallamayı durdurunca direk uyanmaya başladı ve iş iyice çığırından çıktı. İşin püf noktası emerek uyumaya alışan bebek müthiş bir destekle uyumaya alıştığı için bunu bıraktırdığınız aşamada başka destek vermeyin. Ona da alışıyor. En sonunda artık uyku saati rutinlerinin tamamını yapıp kendi kendine uyumasını bekledim, çok ağlarsa kucağımda sakinleştirdim geri yatırdım veeee baktım bazı geceler uyandı, ağlamadığı için yanına gitmedim. Kendi uyudu geri. Bu bir zaferdir işte. Öyle ağladım ki o gece mutluluktan 😂 o günden sonra asla hiçbir destek vermedim, 19aylık şu an, 6aydır desteksiz uyuyor. Size kolaylıklar sabırlar dilerim🌸
Y
Yasemin İ. K.
3 Temmuz 2025 21:28
Odasına kamera taktım tabi bu konu çok önemli. Sonraki süreçlerinizde hasta vs olduğunda tabiki emzirin, kucağınızda uyutun, sallayın. Hastalık süreçlerinde kendi kendilerine uyumalarını beklemek doğru değil. İyileşince normale dönün tekrar
R
Rojbin Y.
3 Temmuz 2025 21:35
Destek yerine kitap okuyarak uyutmaya çalışıyorum şimdi normalde okumayı çok sever onu da istemiyor artık. Ağladığı zaman acaba travmatik bir durum oluşur mu diye de korkuyorum. Sonra iyice içselleştirmesin çünkü bayağı kızmaya başladı bana 😃 Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Sabırla devam etmeye çalışacağım
Y
Yasemin İ. K.
3 Temmuz 2025 21:42
Hayır yani bunu şöyle düşünenler var, bebek ağlar ağlar sonra susar ve çaresizlikten uyur alışır vs diye. Ama bu durum yanlış yani en azından ben öyle yapmadım. Bir bebeğin desteksiz uyuyabilmesi hem bebek hem de anne için çok çok önemli ve büyük rahatlık aslında. Siz onu odasına terkedip saatlerce ağlatmadığınız sürece size asla küsmez merak etmeyin🙂 o sadece alıştığı şeyi sizin değiştirmenizi kabul etmiyor çünkü nerden bilsin başka türlüsünü. Bebeklerimiz biz neye alıştırırsak ona çabucak alışıyorlar aslında. Bizim kendimizi suçlamak yerine her iki taraf için de en iyi gelecek alışkanlıkları sağlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Kitap okumanız çok güzel, elbet alışacaktır 🤗
R
Rojbin Y.
4 Temmuz 2025 10:26
Ne kadar güzel ifade etmişsiniz.. Evet o da başka türlüsünü bilmediği için o şekilde uyuyamıyor. Ben de ağlatmayı asla istemiyorum. Hem onun hem de kendi iyiliğim için buna ihtiyacımız var biliyorum, umarım onu çok yormadan atlatabiliriz bu süreci. Çok teşekkür ederim 🙏🏻🌸