Demir ve D Vitaminini Bir Yaşında Bıraktık

73 görüntüleme
D

Derya

11 Eylül 2025 10:25
Merhaba arkadaşlar öncelikle size bir sorum olacak benim bildiğim bir yaşından sonra demir ve D vitamini devam etmesi gerekiyor lakin bizim doktorumuz bir yaşındaki yaptığımız tetkiklere baktığında ilaçlar bitene kadar kullanın sonrasında bırakın demişti ve şu an yaz bitti özellikle inşallah Osman hocam görür bu yazdığımı şimdi fark ediyorum ki oğlum sürekli anahtarlara filan ağzına götürüyor ve bu durum hoşuna gidiyor göz altları bazen böyle çok mor olmasa da bir Çöküklük hali olur ya yorgun insan halinde böyle gözlerinin altında o durum var ve şu an oğlum 16 ayı geçti ne yapmam lazım tekrardan başlayayım mı bilmiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bu konu hakkında ve ben dediğim gibi nisan ayından itibaren hiçbir şekilde D vitamini ve demir ilacı vermiyorum çocuğuma yani neredeyse dört aydır hiçbir şekilde kullanmıyoruz 
E

Elagül A.

11 Eylül 2025 11:07
Benim oğlum da 19 aylık dediğiniz gibi Göz altları mor gibi yorgun d vitamini vermek istiyorum fakat hangi marka kaç damla bilmiyorum gittiğimiz dr da gerek yok 1 yasindan sonra diyor arada kaldım sizde bir gelişme var mı acaba kullanmaya devam ettiniz mi?
D

Derya

11 Eylül 2025 11:20
Dediğim gibi bir yaşındaki tetkiklerine baktı ilaç bitene kadar kullanın sonrasında gerek yok dedi oğlumda göz altları böyle hafif mor gibi ve böyle anahtar gibi şeyleri özellikle ağzına alıp kemirmeyi çok seviyor hani çocuktur tamam ağzına alacak oynayacak ama acaba demiri mi düştü de böyle şeyler ağzına alıyor diye düşünüyorumben D vitamini de demiri de Ocean kullanıyordum dediğim gibi bir yaşından sonra hiç kullanmadım ikisini de ve aslında şimdi kullanmak istiyorum ama kullansam mı kullanmasam mı bilemedim 
T

Tuğba A. ..

12 Eylül 2025 10:01
Osman bey in dedigi d vitamini birakmayin diye ama sadece yazin gunes gordugu zamanlar birakin diyor. Yani yazin gunese cikiyorsa vitamini gunesten ama kis zamani gunes pek gormuyorsa vitamini d damladan almasi lazimmis. Demirde de supheniz varsa bi tekrar doktora danismadan kullanmayin bence. Belki yapisal olarak goz alti o sekildedir ve fazla demir de iyi degil vucut için. Belki tekrar tahlil yaparlar ona gore alirsiniz. Umarim bir an once sifanizi bulursunuz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir