Demir İlacı

329 görüntüleme
C

Ceylan A.

14 Ekim 2025 14:17
Merhabalar 4. Ayında aile hekimin verdiği kan ilacına başladık 4 damla ile 15 20 gün kadar kullandık ufak bir kabızlık yaşadık fakat sonrasında düzeldi ardından doktorumuz kilosuna göre artırdı damlasını 8 gün kaka yapmadı 3 gün bırakıp tekrar başlamasını duruma göre marka değiştirmeyi önerdi . 3 gün içinde kakasını yaptı . Marka değiştirmeyi tercih ettim ocean microfer adlı damlayı aldım fakat bu da kabız yaptı 3 gündür ıkınıyor yapamıyor kakasını ne yapmam lazım önerilerinizi yazar mısınız
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

14 Ekim 2025 14:55
Kabızlığın ilacı ile alakası olmayabilir. Kullandığınız doz yetersiz olursa kullanmanın anlamı olmayacaktır. Bahsettiğiniz markadan 1 ml olarak 20 damla kullanmanız gerekiyor. Kabızlık dediğiniz durum seyrek kala yapma olabilir 🤔. Bu durumda sert olmadığı sürece tedavi önermem.
C

Ceylan A.

14 Ekim 2025 15:00
Tamam hocam sağolun
A

Arzayım J.

14 Ekim 2025 16:17
Merhabalar hocam! Ocean Microfer damlası 6 aylık bebekler içinde günde 20 damla mı verilmeli
J

Jelin ..

14 Ekim 2025 16:18
@Osman Gönülal Aile hekimliğinin verdiği kan ilacı alerji yapar mı sırtında göbeğinde kırmızı döküntü tarzı şeyler çıktı kaşınıyor doktor alerji damlası verdi ilacı değiştirdi
R

Revşen S. ..

14 Ekim 2025 18:17
Benimde dört aylık demir ilacı olarak doktorun yazdığı ferrum kullanmaya başladık kilosu kadar doz belirlenip başlandı çok az da olsa gün içinde kusmalar başladı kullandığımızdan beri farklı marka kullanılmalı mıdır @Osman Gönülal
A

Aslı E. E.

14 Ekim 2025 20:31
Merhaba Osman hocaya nereden soru soruyoruz. Hocam görüyorsanız eğer lütfen işaret parmağını göstermek için kullanmayan bebek 15 aylık . Herşeyi normal herşey yolunda ama işaret parmağını bişeyler göstermek için kullanmıyor bu konu da fikriniz @osmangönülal
S

Selen P.

14 Ekim 2025 22:41
Hocam merhaba 9 aylikolduk ve demir cok dusuk cikti kan tahlilinde doktorumuz hemen hizli bi sekilde ferro sanol kullanmamız gerektgini soyledi ve biraz fazla olacagini soyledi bana 5ml dedigini anladim bende 2 gundur ferro sanolu ustundeki kapak olcekle 5 ml verdim ama bana cok fazla geldi 9 aylik bir bebek icin acaba yanlis mi yapiyorum yanlis anlamis olabilir miyim lutfen gorun @Osman Gönülal
M

Mizgin Ç. ..

16 Ekim 2025 08:21
Merhaba hocam 9 ay 10 günlük bebeğim hemogram 10.8 ferritin 39.5 çıktı demir takviyesni arttırmali miyiz bestiron damla için kaç damla vermeliyiz? Teşekkür ederiz hocam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir