Demir İlacı
329 görüntüleme
C
Ceylan A.
14 Ekim 2025 14:17
Merhabalar 4. Ayında aile hekimin verdiği kan ilacına başladık 4 damla ile 15 20 gün kadar kullandık ufak bir kabızlık yaşadık fakat sonrasında düzeldi ardından doktorumuz kilosuna göre artırdı damlasını 8 gün kaka yapmadı 3 gün bırakıp tekrar başlamasını duruma göre marka değiştirmeyi önerdi . 3 gün içinde kakasını yaptı . Marka değiştirmeyi tercih ettim ocean microfer adlı damlayı aldım fakat bu da kabız yaptı 3 gündür ıkınıyor yapamıyor kakasını ne yapmam lazım önerilerinizi yazar mısınız

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
14 Ekim 2025 14:55
Kabızlığın ilacı ile alakası olmayabilir. Kullandığınız doz yetersiz olursa kullanmanın anlamı olmayacaktır. Bahsettiğiniz markadan 1 ml olarak 20 damla kullanmanız gerekiyor. Kabızlık dediğiniz durum seyrek kala yapma olabilir 🤔. Bu durumda sert olmadığı sürece tedavi önermem.
C
Ceylan A.
14 Ekim 2025 15:00
Tamam hocam sağolun
A
Arzayım J.
14 Ekim 2025 16:17
Merhabalar hocam! Ocean Microfer damlası 6 aylık bebekler içinde günde 20 damla mı verilmeli
J
Jelin ..
14 Ekim 2025 16:18
@Osman Gönülal Aile hekimliğinin verdiği kan ilacı alerji yapar mı sırtında göbeğinde kırmızı döküntü tarzı şeyler çıktı kaşınıyor doktor alerji damlası verdi ilacı değiştirdi
R
Revşen S. ..
14 Ekim 2025 18:17
Benimde dört aylık demir ilacı olarak doktorun yazdığı ferrum kullanmaya başladık kilosu kadar doz belirlenip başlandı çok az da olsa gün içinde kusmalar başladı kullandığımızdan beri farklı marka kullanılmalı mıdır @Osman Gönülal
A
Aslı E. E.
14 Ekim 2025 20:31
Merhaba Osman hocaya nereden soru soruyoruz. Hocam görüyorsanız eğer lütfen işaret parmağını göstermek için kullanmayan bebek 15 aylık . Herşeyi normal herşey yolunda ama işaret parmağını bişeyler göstermek için kullanmıyor bu konu da fikriniz @osmangönülal
S
Selen P.
14 Ekim 2025 22:41
Hocam merhaba 9 aylikolduk ve demir cok dusuk cikti kan tahlilinde doktorumuz hemen hizli bi sekilde ferro sanol kullanmamız gerektgini soyledi ve biraz fazla olacagini soyledi bana 5ml dedigini anladim bende 2 gundur ferro sanolu ustundeki kapak olcekle 5 ml verdim ama bana cok fazla geldi 9 aylik bir bebek icin acaba yanlis mi yapiyorum yanlis anlamis olabilir miyim lutfen gorun @Osman Gönülal
M
Mizgin Ç. ..
16 Ekim 2025 08:21
Merhaba hocam 9 ay 10 günlük bebeğim hemogram 10.8 ferritin 39.5 çıktı demir takviyesni arttırmali miyiz bestiron damla için kaç damla vermeliyiz? Teşekkür ederiz hocam