Demir İlacı
279 görüntüleme
E
Esma B.
31 Temmuz 2025 19:30
Hocam merhaba, bebeğime daha önce sidefer markalı demir ilacını kullanıyordum. Ancak çocuk doktorumuz, Sidefer’in içinde yeterli miktarda demir olmadığını, sağlık ocağından verilen Vegafon’un ise yeterli düzeyde demir içerdiğini belirterek Sidefer’i kullanmamam gerektiğini söyledi. Sizin görüşlerinize daha çok güveniyorum; bu konudaki değerlendirmenizi merak ediyorum.
B
Berna Y.
9 Eylül 2025 18:21
Merhabalar konu ile ilgili araştırma yapabildiniz mi acaba
Bende sidefer kullanıyordum ama tahlillerde alt sınırda geldi demiri ocean mı kullansam diye düşünüyorum
Bende sidefer kullanıyordum ama tahlillerde alt sınırda geldi demiri ocean mı kullansam diye düşünüyorum
E
Esma B.
9 Eylül 2025 18:42
Merhaba , Ben de Newvit’in demir damlasını kullanmaya başladım. 1 ml’sinde (5 damla) 8,5 mg demir var, yani diğer damlalara göre daha yüksek içeriyor. Bugün Osman Hoca da Instagram’da özellikle 8,5 mg içeren damlaları önerdi. Bu markayı kullanan bebeklerde de demir değerleri genelde alt sınıra düşmüyormuş.
E
Esma B.
9 Eylül 2025 18:43
Bu arada eczaneden almanızı öneririm
E
Eda N. A. ..
9 Eylül 2025 18:45
Ben bunu biraz araştırmıştim. Demir II olan damlalar ve suruplarda daha yüksek oranda demir bulunuyor değeri daha çabuk yükseltiyor demişti sağlık ocağı doktorumuz. Sizinki de o yüzden demiş olabilir.
E
Esma B.
9 Eylül 2025 18:47
Evet,bende o sebeple newvit markası kullanmaya başladım hem +2 değerli hem de 8,5 mg demir içeriyor
B
Beyzanur T. ..
10 Eylül 2025 13:51
Bende vegaferon kullanıyorum 10 damla kilo başı bir damla olarak
H
Hilal Ş.
9 Kasım 2025 06:24
Esma Hanım, bende newvit başladım bebeğime acaba kilo başı kaç damla vermenizi önermişti doktor bebeğim 7,5 kilo doktorum 5 damla ver yeter dedi ama emin olamadım bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz ?
E
Esma B.
9 Kasım 2025 06:36
Merhaba hilal hanım bana eczacım kilo ne olursa olsun 5 damla ile devam et bilgisini vermişti