Demir Eksikliği İçin Etkili Bir Takviye?
69 görüntüleme
S
Sara Ç.
21 Eylül 2025 06:44
Merhaba, günaydın 3.5 yaşında kızım ve tahlil yaptırmıştık maalesef değerleri düşük çıkmış d vit demir ferritin..9 aylık bebeğiminde kullanmama rğmen düşük yine ikisi için ocean d vit ve ocean microfer şurup aldım d vit bir fıs şurup kilosu kadar veriyorum ikisine bu miktar demir için doğru mu?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Eylül 2025 06:56
Demir eksikliği durumunda verilen demir mg farklı oluyor. Çocuğun kilosu başına 3-6 mg arası (eksikliğin şiddetine göre değişir) demir almalı. Ocean şurupta kaç mg demir var bilemiyorum, ama siz bu yöntemle hesaplayabilirsiniz örnek veriyorum 14 kg bebeğiniz 42 mg demir almalı, şurupta kutuda içerdiği demir yazar 1ml ..mg içerir şeklinde. O şekilde hesaplayabilirsiniz.
D vitamini eksikliğinde ise geçici süreliğine yüksek IU d vitamini içeriği önerebiliyor doktorlar
D vitamini eksikliğinde ise geçici süreliğine yüksek IU d vitamini içeriği önerebiliyor doktorlar
S
Sara Ç.
21 Eylül 2025 06:59
Doktorumuz izindeymiş o yüzden gidemedik başlamak için sormak istedim teşekkür ederim.. Bir de sürekli yorgunum diyor halsiz zaten bu şikayetten dolayı tahlil istemiştim bu değerlerin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir değil mi?

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
21 Eylül 2025 07:08
Evet olabilir