Demir Eksikliği
79 görüntüleme
R
Rukiye T.
6 Ekim 2025 22:11
Erkek bebek 9 aylık D vitamini 54.10,HGB 11.9, Demir bağlama kapasitesi 266,Ferritin 11.8, Demir(serum) 64 Demir ilacını içmek istemiyor ocean kullanıyorduk yeterli gelmemiş ferrozinc şurup başladık ama reddediyor. Ocean miktarı artırılarak devam etmelimiyiz hocam 10 damla kullanıyorduk.Doğum kilomuz 2560 gr şuan 7400 gr
A
Aysu A.
6 Ekim 2025 22:53
Aynı tabloyu neredeyse birebir biz de yaşadım. Dk 1980 oğlumun 6. Ayda doktorumuz ten renginden kansızlığını farketti. 4. Aydan itibaren Ocean kullanıyorduk bıraktırdı ferrumun damlasına başlattı. İlk ay yükselmedi diye korktuk 9.ayda (7400g ) kanı yükselmişti. 10 damladan 5 damlaya düşürdü. Kaşıkla vermiştim ek gıdayı be kaşığı reddetmeye başlayınca damlalıkla gece uykusunda vermeye başladım. Çok işe yaradı doktorunuza bir sorun isterseniz. Demir damlalarının tadı kötü olduğu için kaşıktan soğumaya ve içmek istememeye başlıyorlar. Doktorumuz portakal suyu ile karıştırıp vermeyi de önermişti bize.
K
Kübra G.
7 Ekim 2025 18:21
Suluğuna portakal suyu ile karıştırıp içirebilirsiniz ben de öyle içiriyordum dr emilimi artar hem c vitamini ile demişti