Demir Destekli Ek Gıda ???

104 görüntüleme
S

Seda B.

2 Ekim 2025 01:06
Bebeğim 6 aylık, kansızlık tespit edildi. 5,5 aylıkken ek gıdaya başladık. Bestiron damla kullandık ama değerler yükselmedi. Doktor, Ferrosanol şurup yazdı fakat yan etkilerinden dolayı vermek istemiyorum.

Ek gıdaya geçtiğimiz bu dönemde kansızlığa iyi gelecek, demir açısından destek sağlayacak besinler neler olabilir? Hangi gıdaları öncelikli olarak vermemi önerirsiniz?
K

Kübra G.

2 Ekim 2025 05:24
Ferro sanol ın yan etkileri nelerdir?
E

Elçin G.

2 Ekim 2025 05:53
Bizde Bestiron kullanıyoruz. Sabah önce aç karnına bir iki tatlı kaşığı portakal suyu içirip bi 10dk sonra damlasını veriyorum yaklaşık 40 dk sonra kahvaltı veriyorum kahvaltıda süt ürünü olmamasına dikkat ediyorum. Birde kırmızı et nohut fasülye ıspanak vs gibi yeşil yapraklı sebzeler yediriyorum. Yedirirken demir emilimi için ya limon ya portakal yada domatesle destekliyorum C vitamini içeren ürünlerle yani.
A

Aleyna Y. ..

2 Ekim 2025 06:38
Sidefer kullanabilirsiniz demir damlası gayet güzel
S

Seda B.

2 Ekim 2025 18:43
@Kübra G. Kusma, karın ağrısı, kabızlık vs yapabilir. Tabi bebekten bebeğe göre değişebilir.
S

Seda B.

2 Ekim 2025 18:45
@Elçin Güven tahin pekmez başladınız mı acaba
S

Seda B.

2 Ekim 2025 18:46
@Aleyna Yalun içeriği hakkında bilgi sahibi değilim araştırmam gerekir
E

Elçin G.

2 Ekim 2025 18:52
@Seda B.evet başladık
A

Aleyna Y. ..

2 Ekim 2025 18:53
Benim bebegime doktor önerdi ki zaten cocuklara sidefer veya ocean veriyorlar ocean emilimi daha yüksek arastirabilirsiniz
S

Seda B.

2 Ekim 2025 18:58
@Elçin Güven kaçıncı ayda başlamıştınız?
E

Elçin G.

2 Ekim 2025 18:58
Benim bebeğimin çoklu besin alerjisi vardı 11. Ayda başladık
S

Seda B.

2 Ekim 2025 19:01
@Aleyna Yalun dediklerinizi araştıracam teşekkür ederim🌺
S

Seda B.

2 Ekim 2025 19:04
@Elçin Güven kimi 6. Ay demiş kimi 9. Ay demiş tahin için.denesek mi bilemedim bende. Bu arada çok geçmiş olsun zor bir dönemden geçmişsinizdir 🌸
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

2 Ekim 2025 20:03
Merhaba; biyoyararlılığı en yüksek demir kaynakları hayvansal kaynaklardır. Et ve et ürünleri, yumurtanın sarısı,baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeleri sırasıyla demir kaynaklarıdır.
👉Tahin ise alerji riski yüksek gıdalardandır. 9. aydan sonra başlatılması daha doğru olur. Sosyal medyada herkes tahin öneriyor, görüyorum ancak bir besine bu kadar anlam yüklemek, mucize gözüyle bakmak doğru değil. Eğer mucizevi bir besin diyorsak kesinlikle o yumurtadır 🌸
E

Elçin G.

2 Ekim 2025 20:08
@Seda B. Evet zor bir dönemdi. Şükür allaha atlattık. Rabbim evlatlarımızı akıllı sağlıklı huzurlu mutlu büyütmek nasip eylesin inşallah iyi geceler Seda hanım 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir